Beţe ski

Echipamentul tau de ski nu este complet daca nu ai si o pereche de bete de ski. Acestea te ajuta sa iti menti echilibrul, imbunatatesc pozitia corpului si a stilului de schiat.

- In alegerea betelor de ski cel mai important criteriu este lungimea. Determinarea corecta a lungimii se face stand in picioare, drept cu antebratul flexat la un unghi de aprox 90 de grade, coatele apropiate de corp si pumnul strans in fata (ca si cum ai tine batul in mana). Antebratul trebuie sa fie paralel cu podeaua. Din aceasta pozitie sa masoara disanta de la podea la degetul mare.

- Betele de ski se masoara in cm (sau inches) si se construiesc pe dimensiuni ce cresc cu 5 cm odata (100 cm, 105 cm, 110 cm). In cazul in care lungimea masurata nu corespunde exact alege varianta superioara (ex: pentru o inaltime de 107 cm alege un bat de 110 cm).

- Daca lungimea batului nu este bine aleasa vei intampina dificultati in timpul schiatului: un bat scurt iti poate afecta pozitia si te poate dezechilibra iar un bat lung nu este practic. Lungimea gresita te poate incomoda la viraje sau la pozitie, putand ulterior aparea probleme medicale.

- Alte criteri carora este bine sa le acorzi importanta atunci cand alegi bete de ski sunt: materialele si accesoriile. Sunt recomandate betele fabricate din aluminiu, material usor si rezistent sau fibra de carbon.

- Ca si accesorii betele de ski trebuie sa aiba curele reglabile, opritoare la maner pentru o prindere mai buna si rozete de zapada. Este bine sa probezi betele si cu o pereche de manusi pentru o buna ajustare.

Nu se pot găsi produse care să coincidă cu selecţia.