Încălzitoare

In zilele mai reci de toamna sau primavara dar mai ales in sezonul rece extremitatile au nevoie de caldura. Fie ca mergi in drumetie pe munte sau practici sporturi de iarna confortul la nivelul mainilor si al picioarelor este foarte important. Manusile sau sosetele de iarna nu trebuie sa lipseasca din echipament, dar daca ai nevoie rapid de caldura exista un mic accesoriu care poate rezolva aceasta problema: incalzitoarele.

Exista pe piata mai multe tipuri de incalzitoare: fie sub forma unor pungi cu gel fie sub forma unor pachete cu ingrediente naturale (fier, carbon, sare, apa). Ambele insa produc caldura imediata datorita unei reactii chimice produsa intre componente la contactul cu aerul. Caldura emanata poate sa dureze de la cateva minute pana la cateva ore si poate atinge temperaturi de 55 grade C. Ambele tipuri de incalzitoare au avantajele lor in functie de preferinte sau activitatile practicate. Incalzitoarele cu gel sunt de obicei reutilizabile; prin fierbere gelul cristalizat redevine lichid permitand astfel o noua utilizare. Incalzitoarele de tipul pachetelor au o durata mai mare de functionare, chiar si pana la 12 ore dar pot fi folosite o singura data.            

Cum activezi un incalzitor:

- incalzitoare cu gel: acestea au in interior o pastila metalica. Pentru a declansa reactia termica apasa/rupe aceasta pastila iar gelul din interior se va cristaliza producand caldura.
- pachetele cu ingrediente naturale (care au uneori si banda adeziva) se incalzesc la contactul cu aerul, asftel ca simpla lor scoatere din ambalaj declanseaza reactia.

Maia Outdoor iti recomanda sa ai in trusa medicala un incalzitor, indiferent de sezon. Vino in magazin sau intra pe site si completeaza-ti echipamentul cu acest accesoriu.

Nu se pot găsi produse care să coincidă cu selecţia.