Saci de dormit

Exista o varietate mare de saci de dormit din care poti alege dar este bine sa urmaresti cativa pasi inainte de a face achizitia:

Unde si in ce sezon il vei folosi exista saci de dormit ce te pot proteja din zi de vara pana in iarna, la mare, la munte sau pe crestele alpine, trebuie doar sa il alegi pe cel potrivit stilului si activitatilor tale. Exista pentru a te ajuta sa ii diferentiezi cateva categorii: saci de dormit de vara, saci de dormit de 3 sezoane, saci de dormit de iarna sau expeditie.

Citeste mai mult...

Caracteristici saci de dormit:

 

  • Zona termica recomandata de producator. Sacii de dormit sunt prezentati mereu cu o serie de temperaturi: maxima, de confort sau extrema. Cea mai importanta este cea de de confort sau temperatura la care te simti confortabil si poti dormi fara probleme. Alegeti sacul de dormit in functie de preferinta ta termica si raportat totodata la temperaturile cu care te poti confrunta noaptea. Mereu alege temperatura de confort cu cateva grade peste asteptarile tale.
  • Tipul de umplutura si capacitatea de compresie a sacului. Umplutura sacului influenteaza nu doar protectia termica ci si greutatea si volumul sacului. O umpltura naturala (puf de gasca) se incalzeste repede si are o greutate mica in timp ce una sintetica se incalzeste mai greu dar este rezistenta la uzura si se intretine usor. Daca urmaresti sa petreci o noapte in camping alege sacii de dormit sintetici, iar daca te gandesti sa faci o expeditie gandeste-te la sacii din puf pentru ca ocupa mai putin spatiu in bagajul tau.
  • Forma sacului de dormit. Astfel, se intalnesc doua mari categorii de saci de dormit tip mumie, care se muleaza dupa forma ta si asigura o protectie mai eficienta, si sacii sub forma de plapuma/rectangulari, care iti ofera mai mult spatiu interior dar pot fi mai grei.
  • Dimensiunile interioare ale sacului de dormit. Majoritatea sacilor de dormit se gasesc in trei dimensiuni: scurt (saci pentru copii) mediu si lung. Trebuie mereu sa corelezi inaltimea ta cu dimensiunea interioara, asta pentru a te simti confortabil in sacul ales. Pe piata exista si saci de dormit dubli, cum este Vango Harmony Double, in care pot incapea lejer doua persoane.
Accesoriile importante cum sunt: sacul de compresie, gluga reglabila, fermoarele cu posibilitatea de cuplare, gulerul pentru protectie si cusaturile, sunt toate foarte importante daca vrei un sac de dormit de calitate.
Nu se pot găsi produse care să coincidă cu selecţia.