RUCSACURI

Rucsacuri si genti. Daca esti in cautarea unui (nou) rucsac, Maia Outdoor iti ofera citeva sfaturi menite sa te ajute in selectia modelului potrivit pentru tine.


Fie ca este vorba de o alergare scurta, o plimbare cu bicicleta sau drumetii de mai multe zile, echipamentul trebuie sa fie unul adecvat. Rucsacul este unul dintre cele mai importante piese de echipament outdoor, iar alegerea lui presupune luarea in calcul a citorva criterii.

Cele mai importante sunt:

Citeste mai mult...

- Durata calatoriei este primul factor care influenteaza alegerea capacitatii rucsacului. Capacitatea sau spatiul disponibil se masoara in litri si este de obicei trecuta pe rucsac. Cu cat drumetia este mai lunga cu atat avem nevoie de un rucsac cu un volum mai generos.
Pentru turele de 1 - 2 zilepoti alege rucsaci cu o capacitate intre 20-50 litri, pentru cele de 2 - 3 zile poti opta pentru rucsaci cu capacitatea intre 50 - 60 litri, si tot asa. Pentru activitati de scurta durata sau activitati sportive poti alege rusacii pina in 30 de litri, dotati cu sistem de hidratare. Rucsacii de oras si borsetele sint potrivite pentru activitati urbane, calatorii, mers la sala sau chiar cumparaturi.
- Este important ca rucsacul si echipamentele pentru outdoor sa fie din materiale rezistente la uzura si conditii atmosferice variate (caldura, ploaie, inghet). De asemenea sunt preferate materialele impermeabile si respirabile, cele mai des utilizate fiind Nylonul sau Cordura. Poti proteja rucsacul cu o husa de ploaie, care, in functie de model, poate fi inclusa sau achizitionata separat.
- Compartimentele sunt foarte practice; ele ajuta la organizarea eficienta a bagajului si la echilibrare. Sunt recomandate rucascurile cu minim 2 compartimente accesibile din exterior. Buzunarele laterale sau din capac tin lucrurile utile la indemana. - Forma rucsacului trebuie sa asigure stabilitate si echilibru. Sunt importante centura de sold si bretelele umerilor, acestea preiau din greutate. Cadrul are un rol major in protejarea spatelui iar ventilatia ofera un plus de confort.

Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-24 din 71

Pagină
pe pagină
Setaţi descendent
 1. Rucsac Ortovox Powder Rider 16l
  Rating:
  100%
  De la 419,00 RON
 2. Rucsac Pinguin Vector 35l
  De la 512,00 RON
 3. Rucsac Pinguin Ridge 40
  De la 562,00 RON
 4. Rucsac Montane Halogen 25 L
  De la 366,00 RON
 5. Rucsac Pinguin Step 10
  De la 243,00 RON
 6. Rucsac Hannah City 25 litri
  De la 229,00 RON
Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-24 din 71

Pagină
pe pagină
Setaţi descendent