Muntii Nostri

Harta montana Rodnei

Harta montana Rodnei contine informatii despre marcajul turistic, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala, timp de parcurgere dus-intors, practicabilitate in functie de anotimp.

...afla mai multe
(pretul include TVA)

Disponibilitate: În stoc

25 lei

Informaţii produs

Detalii

Harta montana Rodnei

Harta practica si utila cu informatii la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice si datorita structurarii practice a informatiilor.

Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere, toate traseele fiind parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise în detaliu in limbile romana si engleza, unele trasee avand atasate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o caseta tehnica continand: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala, timp de parcurgere dus-intors, practicabilitate in functie de anotimp. Umbrirea si curbele de nivel scot în evidenta relieful, usurand orientarea.

Caracteristici Harta montana Rodnei:

 • usor de citit si simplu de utilizat
 • tiparita pe hartie rezistenta la umiditate
 • informatii turistice si descrierea traseeelor marcate
 • in 2 limbi (ROM, ENG) 
 • scara 1: 55.000
 • dimensiunile 10x20 cm

Parcul Național Munții Rodnei este al doilea parc national din tara, avånd o suprafață de 47.202 ha. Importanța acestei arii protejate se datorează atåt geologiei și geomorfologiei munților, cåt și prezenței a numeroase specii de faună și floră, endemite și relicte glaciare. Iata 10 motive pentru care nu trebuie să ratezi acest loc în această viaţă.

 1. Vă puteţi caza chiar în Parcul Naţional Munţii Rodnei, în Valea Vinului, singura localitate situată în parc. Aceasta este o localitate pitorească, fostă minieră, cu oameni primitori şi calzi.
 2. Are mai multe vårfuri care trec de 2000 de metri: Inău, Inăuţ, Pietrosu Mare, numai bune pentru drumeţii!
 3. „Covorul” cu narcise, splendoarea parcului. În Parcul Naţional Munţii Rodnei vă aşteaptă o poiană de 5 hectare plină ochi cu narcise, pe versantul estic al muntelui Saca, la 1600 de metri altitudine.
 4. Parcul Naţional Munţii Rodnei, tăråmul lacurilor. În PNMR au fost identificate nu mai puţin de 67 de lacuri glaciare desprinse parcă din poveşti.
 5. În Parcul Naţional Munţii Rodnei au fost identificate aproape 650 de specii de fluturi, în 2005 identificåndu-se Apotomis Infida, specie unică în Romånia.
 6. PNMR adăposteşte peste 150 de specii de păsări, multe dintre ele fiind protejate la nivel naţional şi european.
 7. Importanţa Parcului Naţional Munţii Rodnei a fost recunoscută încă din 1979 de către Consiliul Unesco, ce a luat hotărårea să includă rezervaţia ştiinţitică Pietrosu Mare în reţeaua internaţională de rezervaţii a biosferei.
 8. Splendoarea florilor din Parcul Naţional Munţii Rodnei i-a atras pe botaniştii străini încă din 1788. Au fost identificate peste 1000 de specii de plante, unele dintre ele fiind foarte rare.
 9. În Parcul Naţional Munţii Rodnei puteţi să daţi nas în nas cu cocoşul de munte, marmota, căprioara, nevăstuica sau bursucul.
 10. Datorită regulilor stricte din Parcul Naţional Munţii Rodnei, aici încă puteţi să admiraţi natura nealterată  şi sălbatică.

Sursa: parcrodna.ro

Sursa foto: ©Zsolt Andras Szabo

Opinii

Spune opinia ta

Iti spui parerea despre: Harta montana Rodnei

Cum evaluezi acest produs? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Evaluare

Întreţinere

Sfaturi utile pentru a intretine si utiliza corect un echipament outdoor

Pentru a mari durata de viata a echipamentului tau (imbracaminte, incaltaminte, corturi, bete de trekking sau skiuri) este foarte importanta etapa de intretinere. Trebuie sa urmaresti aceste cateva sfaturi utile pentru mentinerea echipamentului intr-o stare buna timp indelungat profitand astfel cat mai mult timp de echipamentul tau de munte si putand sa-l utilizezi la adevaratul nivel al caracteristicilor si proprietatilor lui.

Indiferent de tipul de material tehnic din care este fabricat articolul pe care tocmai l-ai achizitionat de la MaiaOutdoor.ro exista o serie de sfaturi general aplicabile, care te vor ajuta sa prelungesti durata lui de viata. Astfel:

Citeste cu atentie instructiunile de întretinere specificate de producator. Acestea se regasesc pe eticheta sau în interiorul articolului. Ca recomandare generala atentie la instructiunile de intretinere mentionate de producator (de spalare, de inalbire, de uscare, de calcare si de curatare chimica). Fiecare producator ofera pe eticheta produsului indicatiile de baza necesare intretinerii produselor precum si semne de avertizare sau interzicere a unor procedee sau etape, care pot conduce la o deteriorare vizibila instantanee sau in timp.

Respecta instructiunile specificate de producator (chiar daca pot fi diferite de cele din acest ghid) asigurand in acest fel pastrarea garantiei oferite. Producatorul este cel care cunoaste cel mai bine materialul.

Curata produsul doar cu detergenti speciali destinati unor astfel de echipamente. Petele de grasime se vor îndeparta imediat (in special de pe materialele sintetice) cu ajutorul solutiilor speciale de curatare si cu apa calduta (daca producatorul permite) sau rece. NU FOLOSI CLOR! Nu utiliza detergent normal, clor sau balsamuri de rufe, aceste substante putand degrada membrana si conduce la pierderea impermeabilitatii si a respirabilitatii.

Impermeabilizeaza si revigoreaza echipamentul cu ajutorul solutiilor de impermeabilizare

Depoziteaza echipamentul (fie el cort, sac de dormit sau rucsac) in locuri lipsite de umiditate si caldura excesiva. Asigura-te ca sunt curatate si curate si foarte important, acesta trebuie sa fie uscate, astfel vei evita degradarea materialului prin mucegaire, sau a fermoarelor prin ruginire. Pastreaza articolele departe de foc sau caldura foarte mare – cele sintetice se pot topi!

Pentru spalare si impermeabilizare MaiaOutdoor.ro recomanda produsele marcii Nikwax, brand de origine din Marea Britanie, adresandu-se fiecarui tip de echipament si putand fi folosite atat pe materiale sintetice, cat si pe fibre naturale, conform instructiunilor.

Trebuie sa sti si echipamentului de iarna trebuie intretinut. Skiurile sau snowbordul au nevoie de un tratament complet pentru a putea functiona in bune conditii. Inainte de sosirea iernii dar si in timpul sezonului (de mai multe ori daca este o utilizare frecventa) echipamentul de ski-snowboard are nevoie de intretinere. Daca skiurile sau placa se agata, iar canturile nu au aderenta pe portiunile tari, aluneca si te simti instabil la viteze mari sau daca iti ingreuneaza schiatul la viteze mari, trebuie verificate si lustruite si ceruite din nou.

Maia Outdoor iti vine in ajutor in aceasta iarna cu procedee de service si pachete avantajoase. Optand pentru un pachet complet de service, echipamentul tau va avea parte de un rasfat complet incluzand procedee de ascutire a cantuirilor, reparatii la talpa si ceruire.

CERTIFICAT DE GARANȚIE