Harta montana Rodnei
Harta montana Rodnei contine informatii despre marcajul turistic, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala, timp de parcurgere dus-intors, practicabilitate in functie de anotimp.
Harta montana Rodnei
Harta practica si utila cu informatii la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice si datorita structurarii practice a informatiilor.
Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere, toate traseele fiind parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise în detaliu in limbile romana si engleza, unele trasee avand atasate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o caseta tehnica continand: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala, timp de parcurgere dus-intors, practicabilitate in functie de anotimp. Umbrirea si curbele de nivel scot în evidenta relieful, usurand orientarea.
Caracteristici Harta montana Rodnei:
- usor de citit si simplu de utilizat
- tiparita pe hartie rezistenta la umiditate
- informatii turistice si descrierea traseeelor marcate
- in 2 limbi (ROM, ENG)
- scara 1: 55.000
- dimensiunile 10x20 cm
Parcul Național Munții Rodnei este al doilea parc national din tara, având o suprafață de 47.202 ha. Importanța acestei arii protejate se datorează atât geologiei și geomorfologiei munților, cât și prezenței a numeroase specii de faună și floră, endemite și relicte glaciare. Iata 10 motive pentru care nu trebuie să ratezi acest loc în această viaţă.
- Vă puteţi caza chiar în Parcul Naţional Munţii Rodnei, în Valea Vinului, singura localitate situată în parc. Aceasta este o localitate pitorească, fostă minieră, cu oameni primitori şi calzi.
- Are mai multe vârfuri care trec de 2000 de metri: Inău, Inăuţ, Pietrosu Mare, numai bune pentru drumeţii!
- „Covorul” cu narcise, splendoarea parcului. În Parcul Naţional Munţii Rodnei vă aşteaptă o poiană de 5 hectare plină ochi cu narcise, pe versantul estic al muntelui Saca, la 1600 de metri altitudine.
- Parcul Naţional Munţii Rodnei, tărâmul lacurilor. În PNMR au fost identificate nu mai puţin de 67 de lacuri glaciare desprinse parcă din poveşti.
- În Parcul Naţional Munţii Rodnei au fost identificate aproape 650 de specii de fluturi, în 2005 identificându-se Apotomis Infida, specie unică în România.
- PNMR adăposteşte peste 150 de specii de păsări, multe dintre ele fiind protejate la nivel naţional şi european.
- Importanţa Parcului Naţional Munţii Rodnei a fost recunoscută încă din 1979 de către Consiliul Unesco, ce a luat hotărârea să includă rezervaţia ştiinţitică Pietrosu Mare în reţeaua internaţională de rezervaţii a biosferei.
- Splendoarea florilor din Parcul Naţional Munţii Rodnei i-a atras pe botaniştii străini încă din 1788. Au fost identificate peste 1000 de specii de plante, unele dintre ele fiind foarte rare.
- În Parcul Naţional Munţii Rodnei puteţi să daţi nas în nas cu cocoşul de munte, marmota, căprioara, nevăstuica sau bursucul.
- Datorită regulilor stricte din Parcul Naţional Munţii Rodnei, aici încă puteţi să admiraţi natura nealterată şi sălbatică.
Sursa: parcrodna.ro
Sursa foto: ©Zsolt Andras Szabo
Culoare | Lila |
---|