Harta montana Piatra Craiului
Harta montana Piatra Craiului harta utila si practica
Harta montana Piatra Craiului
O harta practica si utila cu informatii la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice si datorita structurarii practice a informatiilor.
Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere, toate traseele fiind parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise în detaliu in limbile romana si engleza, unele trasee avand atasate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o caseta tehnica continand: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala, timp de parcurgere dus-intors, practicabilitate in functie de anotimp. Umbrirea si curbele de nivel scot în evidenta relieful, usurand orientarea.
Caracteristici Harta montana Piatra Craiului:
- usor de citit si simplu de utilizat
- tiparita pe hartie rezistenta la umiditate
- informatii turistice si descrierea traseeelor marcate
- in 2 limbi (ROM, ENG)
- scara 1: 40.000
- dimensiunile 10x 20 cm
ȘTIAȚI CĂ:
- Primele atestări documentare ale Pietrei Craiului datează de peste 250 de ani? Primele măsurători topografice atestate documentar sunt făcute de Institutul Cartografic din Viena și sunt incluse în hărți ale Țării Bârsei. Echipa a fost însoțită de jurnalistul Anton Kunz, care a ajuns pe vârful La Om în 1842, aceasta fiind prima ascensiune documentată.
- Primele cercetări atestate documentar asupra florei din Piatra Craiului, datează încă din secolul XVII? Printre primii menționați ca fiind interesați de acest domeniu se numără J. Lerchenfeld și farmacistul sibian P. Sigerus. Planșele lor de ierbar se găsesc la Muzeul Bruckenthal din Sibiu.
- Garofița Pietrei Craiului este unică în lume? Înflorește în lunile de vară (iulie - august) iar modelul din interiorul florii este unic pentru fiecare exemplar în parte.
- Prima hartă modernă a masivului este realizată în 1938? Aceasta a fost elaborată de E. Jenkelius.
- În 1881 se construia una dintre primele cabane din masiv la Plaiul Foii? Aceasta a fost ridicată de către Asociația Carpatină Ardeleană (SKV). În 1897 a fost construită și Cabana Curmătura, de către Societatea Capatină Ardeleană (EKE).
- Creasta Pietrei Craiului este cea mai lungă și cea mai înaltă creastă de calcar din România?
Sursa text: romaniasalbatica.ro
Sursa foto: ©Zsolt Andras Szabo
Culoare | Bleu-marin |
---|