Harta montana Fagaras
Harta montana Fagaras harta utila si practica
Harta montana Fagaras
Harta practica si utila cu informatii la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice si datorita structurarii practice a informatiilor. Pachet ce include harta muntilor Fagaras si harta Masivul IEZER-PAPUSA .
Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere, toate traseele fiind parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise în detaliu in limbile romana si engleza, unele trasee avand atasate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o caseta tehnica continand: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala, timp de parcurgere dus-intors, practicabilitate in functie de anotimp. Umbrirea si curbele de nivel scot în evidenta relieful, usurand orientarea.
Caracteristici Harta montana Fagaras:
- usor de citit si simplu de utilizat
- tiparita pe hartie rezistenta la umiditate
- pachet cu 2 harti
- informatii turistice si descrierea traseeelor marcate
- in 2 limbi (ROM, ENG)
- scara 1: 30.000 zona alpina si 1: 75.000 zona Iezer- Papusa
- dimensiunile 12x 24 cm
2.400 de kilometri patrati de munti acoperiti cu obiective turistice unice, cascade şi lacuri glaciare, peisaje şi panorame infinite, toate vizitate de o categorie restransă de turisti: Munţii Fagaras, cel mai apropiat loc de cer din România.
Munţii Fagaras gazduiesc opt varfuri de peste 2.500 metri, printre care si cel mai inalt din ţară, Varful Moldoveanu, care este la 2.544 metri altitudine. Aceste varfuri sunt separate intre ele prin vai adanci, unele dintre ele coborand chiar si sub 2000 metri. De la această densitate de culmi si varfuri au denumirea de Alpii Transilvaniei. Cea mai mare unitate alpina din tara, se intinde intre defileul Oltului la vest si masivul Piatra Craiului la est pe o distanţă aeriană de peste 70 km (I.Fratu, 1986). Parcurgerea crestei Fagarasului intr-un sens sau celalalt necesita 4-5 zile de efort intens şi
Sursa foto: ©Zsolt Andras Szabo
Culoare | Negru |
---|