Harta montana Ceahlau
Harta montana Ceahlau harta cu descrierea traseeelor marcate din Masivul Ceahlau si informatii turistice.
Harta montana Ceahlau
Este o harta practica si utila cu informatii la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice si datorita structurarii practice a informatiilor.
Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere, toate traseele fiind parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise în detaliu in limbile romana si engleza, unele trasee avand atasate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o caseta tehnica continand: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala, timp de parcurgere dus-intors, practicabilitate in functie de anotimp. Umbrirea si curbele de nivel scot în evidenta relieful, usurand orientarea.
Caracteristici Harta montana Ceahlau:
- usor de citit si simplu de utilizat
- tiparita pe hartie rezistenta la umiditate
- informatii turistice si descrierea traseeelor marcate
- in 2 limbi (ROM, ENG)
- scara 1: 50.000 si 1: 25.000 zona inalta
- dimensiunile 10x20 cm
" Sus, pe Toaca Ceahlaului, te integrezi peisajului și te armonizezi în toate; iti canta fiinta de puterea acestui pamant si simti că te adaugi neamului tau”, spunea Mihail Sadoveanu, descriind cum nu se poate mai bine aceasta parte a Romaniei de o bogăție incontestabila. Muntele Ceahlau este cel mai renumit si mai impresionant masiv din partea centrala a Carpatilor Orientali, fiind unul dintre putinele complexe carpatine care mai pastreaza inca esantioane nealterate ale naturii. In plus, Ceahlaul este unul din cei mai bogati munti in legenda si mitologie. Aici o poti intalni pe Baba Dochia, pe Vulturul lui Traian, pe Panaghia, Toaca si multi altii. Stramosii nostri daci credeau ca aici este lacasul zeului Zamolxis, iar azi, Masivul Ceahlau este considerat al doilea munte sfant al crestinatatii ortodoxe, dupa Muntele Athos din Grecia.
Declarat monument al naturii in anul 1951, Parcul National Ceahlau, care se întinde pe o suprafață de aproape 8.000 ha, este arie protejata si include rezervatiile stiintifice Polita cu Crini si Ocolasul Mare, monumentul naturii Cascada Duruitoarea si rezervatia naturala acvatica Lacul Izvorul Muntelui si forestiera Secu.
O vacanta in Muntii Ceahlau nu are cum sa devina plictisitoare, turistii avand la dispozitie o multime de activitati, dar si tot atatea motive oferite de natura. Se pot face drumetii pana la Varful Ocolasul Mare (1.907 m) si Varful Toaca (1.900 m), la Cascada Duruitoarea, Cabana Fantanele, Cabana Dochia, dar si la Manastirea de pe Muntele Ceahlau. Zona de la poalele Masivului Ceahlau este intesata cu zeci de obiective turistice valoroase: Palatul Cnejilor din satul Ceahlau, biserica de lemn din Bistricioara, biserica Schitul din satul Ceahlau, biserica de lemn din Grinties precum și muzeul de istorie din Bicaz. De asemenea la mica distanta turistii pot vizita rezervatia de zimbri „Dragoș Vodaă” din Vanatori Neamt, Cetatea Neamtului din Targu Neamț, casele memoriale „Ion Creangă” si „Mihail Sadoveanu”, cetatea dacica Petrodava de langa Piatra-Neamt si Cheile Bicazului.
Sursa: http://www.ceahlaupark.ro
Sursa foto: Foto Club Neamt
Culoare | Bleu-marin |
---|