Harta montana Bucegi

In stoc
SKU
Harta Muntii Bucegi
29,00 RON

Harta montana BucegiHarta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere, toate traseele fiind parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise în detaliu in limbile romana si engleza, unele trasee avand atasate imagini reprezentative.

Harta montana Bucegi

Este o harta practica si utila cu informatii la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice si datorita structurarii practice a informatiilor.

Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere, toate traseele fiind parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise în detaliu in limbile romana si engleza, unele trasee avand atasate imagini reprezentative. Fiecare traseu are o caseta tehnica continand: marcajul turistic verificat pe teren, ruta traseului, profilul cu punctele de reper mai importante, date referitoare la dificultate, lungime, urcus total, coborare totala, timp de parcurgere dus-intors, practicabilitate in functie de anotimp. Umbrirea si curbele de nivel scot în evidenta relieful, usurand orientarea.

Caracteristici harta montana Bucegi:

  • usor de citit si simplu de utilizat
  • tiparita pe hartie rezistenta la umiditate
  • informatii turistice si descrierea traseeelor marcate
  • in 2 limbi (ROM, ENG) 
  • scara 1: 35.000
  • dimensiunile 10x20 cm

"Dar mai cu seama impresioneaza Bucecii, saltand dintr'odata, superbi si goi, pana la 1500 m deasupra padurilor vaii Prahovei, care si ea domina cu aproape 1000 m nivelul marii.  Nu au formele ametitoare si salbatice, claritatea rece si hermina zapezilor eterne ale Alpilor, nici tonalitatile pasionate ale Pirineilor, nici sculptura amanuntita si decorul teatral al muntilor Rivierei, dar linia lor e simpla si armonioasa ca a vechilor manastiri romanesti, masivitatea lor e originala si impunatoare, iar variatele vesminte de lumina in care se imbraca, au culorile stinse si totus calde, discretia si nuantele fine ale costumului nostru popular."

Sursa text: Pasaj extras din "Revista Cultura", Cluj, 1924, Autor George Valsan

Sursa fotoCopyright©Zsolt Andras Szabo 

Mai multe informaţii
CuloareNegru
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne parerea ta despre acest produsHarta montana Bucegi
Rating-ul dumneavoastră