Confortul in bocancii de iarna

0
849

Bocancii de iarna as zice ca sunt un accesoriu indispensabil in echipament !

Bocanci de iarna
Bocanci de iarna

Cand este vorba de confort la mers toti stim ca bocancii mari, de iarna, care asteapta in dulapul cu echipament, nu sunt prima alegere cand plecam pe munte. In schimb daca te gandesti sa dai o tura iarna la munte o pereche de bocanci de iarna as zice ca sunt un accesoriu indispensabil in echipament, asta datorita capacitatii lor de a te ajuta la mersul pe zapada si gheata.

La prima vedere bocancul de iarna pare inconfortabil, mai ales datorita inaltimi mai mari sau a talpii mai rigide, dar acestea sunt in acelasi timp si marile avantaje care te vor purta, in siguranta pe munte, in sezonul rece. In primul rand inaltimea mare te va proteja, in timpul mersului, de riscul traumatizarii gleznei atunci vei aluneca iar talpa rigida te va ajuta sa inaintezi cu usurinta in zapada, impiedicand impreuna cu coltarii, intr-o anumita masura alunecarea.

pinnacle
Garmont Pinnacle GTX

Cand e vorba de impermeabilitate, bocancii de iarna sunt mereu castigori in fata celor de 3 sezoane. Astfel, constructia mai inchisa sau pielea, de obicei mai groasa (aprox. 2 mm) care permite ceruire sau impermeabilizare, ofera o mai buna protectie impotriva umiditatii mari a zapezii.

La MaiaOutdoor gasesti bocancii Garmont Pinnacle GTX , din seria Mountain, recomandati pentru ture de iarna datorita constructiei speciale cu galosaj cauciucat pentru protectie 360 si constructiei din piele dintr-o bucata Perwanger®, de 2.8 mm grosime.

In acelasi timp bocancul are o greutatate redusa (858g – 1/2 pereche marimea 42) si ofera confort sporit datorita talpii intermediara cu densitate tripla (din poliuretan) si sistemul Heel Lock (sistem de fixare speciala a calcaiului  care previne formararea bataturilor). Talpa Vibram cu rigidate marita si sistem de fixare a coltarilor semi-automati sunt caracteristici care recomada bocancul si pentru ghizii montani care abordeaza trasee mai dificile de iarna.

Scarpa Barun GTX
Scarpa Barun GTX

O alta varianta ar fi Scarpa Barun GTX, sunt special conceputi pentru turele de toamna / iarna si iti vor permite sa urci pe drumurile cel mai putin accesibile. Talpa semirigida Vibram confera stabilitate si aderenta in conditii de iarna, iar membrana Gore-Tex si captuseala mentin piciorul uscat si aerisit.

Bocancul este prevazut cu un sistem de inchidere rapid si garda de cauciuc oferinsu-ti protectie completa. Greutate mai redusa (705 g – 1/2 pereche marimea 42) si pretul redus recomanda acest bocanc pentru incepatorii in traseele de iarna, dar care vor o protectie suplimentara  impotriva umezelii.

In concluzie, asa cum nu cred ca exista anvelope potrivite pentru toate cele 4 sezoane nici la bocanci nu as recomanda ca aceasi pereche sa fie purtata atat iarna cat si primavara-vara. Trebuie sa stii ca indiferent ce bocanci alegi (3 sezoane sau iarna), acestia au caracteristici care ofera beneficii in functie de sezonul in care sunt utilizati, conteaza foarte mult sa analizezi avantajele si sa alegi perechea potrivita tipului de drumetii care le faci.

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro
Articolul precedentBete de Trekking sau Piolet iarna !?
Articolul următorÎN AŞTEPTAREA ZĂPEZII
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu