ÎN AŞTEPTAREA ZĂPEZII

0
209

Este o zi mai mohorata si stai cu ochii lipiti de geam sperand sa vezi fulgii mari de zapada care sa te scoata din casa cu echipamentul nou?

Corturi VANGO
Corturi VANGO

Se apropie iarna adevarata si deja te uiti insistent pe site-urile cu prognoze meteo, poate poate se anunta ninsori abundente?

Pentru ca asteptarea sa fie mai usoara ai putea sa iti umpli timpul configurandu-ti echipamentul pentru iarna. Cine stie, daca maine dimineata ai 1 metru de zapada si trebuie sa mergi direct pe partie: esti pregatit? Stii deja ca practicarea sporturilor de iarna in conditii optime vine la pachet cu un echipament bine pus la punct.

Echipament Ortovox
Echipament Ortovox

Indiferent de sportul pe care il practici: alpinism de iarnahiking, ski de tura, ski pe partie, snowboard, corpul tau depune un efort si va degaja caldura, de aceea nu este indicat sa te imbraci prea subtire dar nici prea gros, pentru ca te vei supraincalzi si aceast lucru iti va produce disconfort.

Specialistii ne recomanda sa adoptam sistemul de layering (imbracamintea stratificata tipul foilor de ceapa). Acest sistem ofera maximul de protectie si izolatie datorita aerului prins intre straturile de imbracaminte. Stratificarea se aplica atat in partea superioara (cu bluze de corp, polar si geca tehnica sau windstopper) cat si in cea inferioara a corpului (pantaloni de corp, pantaloni sau suprapantaloni).

Asadar verifica daca in garderoba ta pentru aceasta iarna se regasesc urmatoarele articole. In caz contrar, pana vine zapada, mai ai timp sa dai o fuga la MaiaOutdoor pentru a profita de ofertele pentru pachetele de articole Strindberg, Ortovox sau Gravity.

Echipamentul de iarna - Base Layer
Imbracamite Ortovox

Imbracaminte de corp sau articole ce compun base layer-ul: bluza si pantalonii de corp. Sunt primele haine pe corpul tau si de aceea trebuie sa fie confortabile si sa se muleze dupa forma ta. Acest tip de imbracaminte are rolul de a absorbi transpiratia si a mentine caldura corpului. Este important ca imbracamintea de corp sa fie eficienta si sa iti ofere libertate de miscare.

Materialele recomandate pentru aceste articole sunt lana de calitate superioara (asa cum este cea Merino) sau cele elastice (din fire sintetice POLARTEC). Proprietati precum respirabilitatea, capacitatea de uscare rapida si greutatea mica sunt cele de care ai nevoie atunci cand faci miscare.

Un sfat: NU folosi bumbacul, aceasta va retine umezeala si creaza disconfort.

Polarul este articolul care nu trebuie sa lipseasca din vestimentatia outdoor iarna. El reprezinta stratul termic suplimentar ce protejeaza corpul frigul de afara (prin captarea de caldura in fibrele sale) si permite eliminarea transpiratiei pentru un plus de confort. Astazi exista tesaturi polar de mai multe tipuri si grosimi, ce pot asigura grade de izolatie diferite. Tehnologia a mers mai departe si au aparut polarele cu rezistenta la vant, cu proprietati de uscare rapida sau mobilitate sporita.

Configurator echipament GRAVITY
Configurator echipament GRAVITY

Stratul exterior poate fi asigurat atat de geaca tehnica cat si de Windstopper, acesta fiind elementul obligatoriu de protectie in fata factorilor externi (vant, ploaie, ninsoare).

Pentru a fi sigur ca ai parte de cea mai buna protectie geaca ta trebuie sa fie impermeabila si respirabila. Aceste caracteristici sunt date de membranele din interiorul gecii cum ar fi Gore-tex, Sympatex, Singtex.

De asemenea pentru o stare de confort si libertate de miscare ai nevoie de o geaca pe marimea ta cu o serie de componente practice: gluga reglabila sau chiar detasabila, maneci ajustabile, fermoare pentru ventilatie, fusta de zapada, buzunare pentru accesorii.

Pantaloni sunt la fel ca in cazul gecii acest articol protejeaza corpul de factorii externi si de aceea impermeabilitatea este principala caracteristica urmarita. Materialul pantalonilor trebuie sa fie moale, respirabil si usor.

O serie de “imbunatatiri” iti ofera un plus de confort: fermoare de ventilatie, intarituri suplimentare in zonele de uzura, captuseala termica (din polar) sau protectie pentru zapada.

Intra pe MaiaOutdoor.ro si achizitioneaza setul complet cu ajutorul configuratorului de echipament. Acesta este o unealta utila care iti permite sa cuplezi articolele compatibile necesare intr-o tura de iarna.

Intra acum pe Configuratoarele OnLine si profita de oferta care-ti aduce discount de 5%.

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro

 

Articolul precedentConfortul in bocancii de iarna
Articolul următorCe pierzi daca stai iarna in casa !?
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu