Vibram – Ce este si ce ofera acest material?

7
5506

Vibram – Ce este si ce ofera acest material?

Cu totii am auzit de Vibram si cu totii, impreuna cu alt nume celebru, Gore tex, ni le dorim pentru bocancii de munte folositi in drumetii de o zi, pana la cei pentru suprafete verticale din stanca, sau chiar incaltamintea pentru gheata. Numele brand-ului este datorat succesului acestui material in domeniu incaltamintei outdoor. Datorata atentiei cu care aceasta este proiectata, talpa ofera maximum de performanta cand vorbim de aderenta pe piatra umeda, confort si durabilitate chiar si celor mai pretentiosi utilizatori.

De cand vorbim de Vibram?

Acum mai bine de 75 de ani, cand Vitale Bramani (membru al Clubului Alpin Italian si cel care a dat si numele brandu-lui), in urma unei expeditii tragice vine cu ideea producerii talpii din cauciuc pentru bocancii de munte. Tehnologia folosita semana cu cea pe care Pirelli o folosea pentru cauciucurile sale. Astfel, in 1937 apare prima talpa din cauciuc vulcanizat, Vibram Carrarmato.

Incepand de atunci Vibram s-a angajat in dezvoltarea si producerea unei game variate de produse performante, ce deservesc multiple domenii: sporturile outdoor (trekking, hiking, motociclism, alergare montana), moda, echipamente de lucru dar si incaltamintea urbana.

vibrams

Brandul si-a consolidat pozitia lider in topul producatorilor mondiali inca de la inceput si de-a lungul timpului s-a extins in alte tari si alte domenii. Un scurt sumar in cifre al companiei arata asa:

  • peste 75 de ani de existenta
  • 35 de milioane de talpi produse anual
  • 150 de modele noi dezvoltate in fiecare an
  • peste 1 milion de km parcuri pentru testari
  • prezenta in peste 120 de tari
  • partenera a peste 1000 de companii producatoare de incaltaminte

Brandul este prezent pe piata pentru diferite tipuri de activitati: outdoor, echipamentele muncitorilor, ortopoedie. Deja cunoscutul octogon galben inscriprionat este sinonim cu calitatea, performanta si siguranta dar si cu design-ul inovativ.

Mai multe detalii pe siteul oficial Vibram

Tehnologii si patente VIBRAM:

 

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro
Articolul precedentPiatra Neamt Waterways Challange editia 2015
Articolul următorWaterproof
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

7 COMENTARII

Lasă un Comentariu