Top echipamente pentru supravietuire

0
1071
Ghid de supravietuire

1. Filtru de apă portabil

Filtru de apa pe baza de tehnologie cu microfibre care elimina din apa bacteriile si protozoarele (organisme unicelulare) și care asigura apa potabila garantata oriunde va aflati. Perfect pentru activitati outdoor: drumetii, camping, excursii sau situatii de urgenta.

2. Cuțit multifuncțional

Oricare este lungimea excursiei sau dificultatea, este bine sa nu-ti lipseasca din dotare un cutit de supravietuire ori un briceag cu multiple functii. Este util atat pentru prepararea mesei cat si pentru taierea lemnelor de foc sau construirea unui adapost.

3. Îmbrăcăminte impermeabilă

Îmbrăcămintea udă scade drastic șansele de supraviețuire. Transferul termic este crescut și apare imediat hipotermia. De aceea intr-un mediu outdoor echipamentul impermeabil de bună calitate este vital. Aici intră și mănușile,

4. Lanternă frontală

Este un accesoriu foarte important atunci când ești izolat și întunericul face ca totul din jurul tău să devină un pericol. Lanternele frontale reprezintă alegerea inspirată pentru activități în care uzul ambelor brațe este cât se poate de vital. Utile atât pentru drumeții cât și pentru activități casnice, în medii slab luminate, lanternele frontale se dovedesc a fi extrem de practice.

5. Folie de supravietuire

Ușoară, subtire, rezistentă, folia de supraviețuire nu trebuie să lipsească din niciun rucsac. Te protejează de frig, hipotermie, de soare, o poti folosi ca element de semnalizare, poți colecta apă.

6. Coardă sau Sfoară

Dacă vă aflați într-o situație de supraviețuire, cu siguranță veți avea nevoie de frânghie care să vă ajute să creați adăpost sau să vă extrageți de locuri înguste. Indiferent dacă trebuie să vă legați sacul de mâncare de copac pentru a nu-l lăsa la îndemâna animalelor sălbatice sau să trageți lemnele pentru adăpost cătiva metri de coardă pot face diferența.

7. Mâncare deshidratată

Preparare rapida si ușoară; pur și simplu adăugași apa fierbinte în folia proprie și după câteva minute puteți savura mâncarea caldă. Produsă prin liofilizare – procedeu de conservare ce constă în uscarea produselor alimentare la o temperatură sub zero grade în camere de vid asigură un termen de valabilitate foarte mare. Poate fi exact aportul de energie de care corpul tău are nevoie să treacă de perioada critică.

8. Amnar sau brichetă rezistentă la intemperii

Instrument functional pentru a aprinde arzătorul sau focul în orice condiții de vreme, vital atunci când sunteți obligat să petreceți o noapte sub cerul liber. Să nu lipsească niciodată din trusa de prim ajutor: în caz de urgență un foc vă poate salva viața. Cu ajutorul focului sau fumului puteți transmite semnale pentru echipajele de salvare. Focul vă oferă protecție (de animalele salbatice), căldură, posibilitate de uscare a echipamentului, puteți găti, sau este cel mai simplu și sigur mod de a transforma apa nepotabilă în apă potabilă. Metodele traditionale: chibriturile și bricheta nu vă sunt de folos în caz de vânt puternic, la temperaturi joase sau conditii umede.

Lasă un Comentariu