La ce mai e bun Polarul pe munte !?

0
772

Foarte multa lume se intreaba, in ziua de azi, la ce mai foloseste polarul pe munte !?

EnjoyUn raspuns la aceasta intrebare o sa incercam sa va oferim in acest articol care o sa va lamureasca legat de avantajele acestui material revolutionar.

Polartec
Polartec

Compania americana Polartec® LLC, fondata in anul 1906 sub numele de Malden Mills, este responsabila pentru crearea celui mai raspandit material pentru echipamentele outdoor: Polarul. Fleece-ul (asa cum mai este denumit polarul clasic) constituie o structura de fibre de poliester cu efect termic crescut, efect realizat prin captarea de bule de aer cald in tesatura. El poate avea mai multe grosimi, pornind de 100, 140, 200, 240 si 300, iar cu cat grosimea este mai mare cu atat izolatia termica este mai buna. Pe langa capacitatea de a mentine o temperatura optima, polarul este capabil sa abosrba umezeala de pe piele si a o elimina rapid, plus se usuca usor.

Chiar daca materialele au evoluat si in ultima vreme pe piata au aparut diverse tesaturi cu proprietati termice (lana merinos, diverse materiale cu pelicula tip softshell) polarul clasic ramane cea mai accesibila varianta atunci cand vrei sa mergi la munte in sezonul rece. Polarul este in acelasi timp si materialul cu cea mai buna izolatie termica, care ofera cea mai buna resiprabilitate si confort in miscare. In plus polarul este materialul cu cea mai lunga durata de viata datorita rezistentei la multiple spalari, chiar si in masina de spalat.

Bluza polar F22
Bluza de corp Gravity F22

Bluza de corp Gravity F22, este realizata din tesatura Microfleece Polartec de 140 gr, fiind recomandata atat pentru purtarea direct pe piele atunci cand conditiile meteo necesita protectie termica sporita (temperaturi scazute sub 0 Grade Celsius).

La Maia Outdoor gasesti bluze de corp, potrivite pentru miscarea in conditii extreme cat si polare Full ZIP menite sa asigure un plus de confort termic doar atunci cand este nevoie. Polarele Strindberg Full ZIP cu tesatura de 200 gr asigura atat confortul termic cat si respirabilitatea necesara acestea fiind recomandate a se purta ca strat intermediar de izolatie termica, dar si ca jaketa (strat exterior) atunci cand temperaturile sunt ceva mai blande. Din aceasi gama poti alege si Gravity Venezuela sau NANA.

Polare Gravity

Pe langa acestea in magazinul Maia Outdoor gasesti si pantalonii din polar, realizati din tesatura Polar 220 gr, extraordinari atat pentru a fi purtati iarna in drumetie dar si pentru a te incalzi seara la refugiu sau cabana. Capacitatea lor de izolatie termica, intariturile speciale si elasticitatea lor fac pantalonii din polar Gravity alegerea perfecta pentru completarea echipamentului de iarna.

Intra acum pe MaiaOutdoor.ro si vezi toate produsele din Polar si alege-l  pe cel care ti se potriveste. Indiferent de activitate bucura-te mai mult de outdoor si fii mereu confortabil in echipamentul de munte indiferent de conditiile meteo.

Articolul precedentTu cum ai grija iarna de ele ?!
Articolul următorBete de Trekking sau Piolet iarna !?
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu