Family Fun Camping

1
563

Maia Outdoor îți oferă lista completă pentru o zi perfectă de Family Fun Camping

Family Fun Camping

Vrei să petreci mai mult timp cu familia sau să le oferi celor mici amintiri frumoase din vacanță? Te gândești să îi scoți pe toți la mișcare în natură sau să le insuflii copiilor pasiunea pentru activități outdoor? Poți face toate acestea pornind într-o drumeție cu cortul.

Fie că mergi la munte sau la mare, camping-ul este una dintre cele mai distractive activități de familie, care pe lângă momentele de relaxare îți oferă ocazia de a face mișcare într-un mediu sănătos, de a învăța și desfășura activități în echipă. Împărțirea sarcinilor în camping (montarea cortului, pregătirea mesei, curățenia) îi poate responsabiliza pe cei mici și pregăti pentru următoarele ieșiri în natură.

Distracția nu trebuie să lipsească în zilele de vacanță. Astfel puteți practica și alte sporturi sau jocuri în camping sau puteți face drumeții în împrejurimi, toate menite să vă aducă mai aproape unii de ceilalți.

Dacă pornești pentru prima dată cu familia în camping Maia Outdoor îți oferă o listă cu minimul de echipament necesar pentru ca excursia să fie una perfectă.

Articole "must have" in camping
Articole “must have” in camping
  1. Cortul – piesa principală

Alege cortul în funcție de numărul de persoane participante și fii atent la greutatea acestuia. Dacă mergeți cu mașina în camping atunci poți opta pentru un cort mai mare (cu ferestre și verandă) dar dacă îl vei transporta în rucsac atunci un cort mai ușor este în avantajul tău. Pentru a te bucura de protecție în caz de ploaie sau vânt alege un model cu materiale de calitate, cusături lipite și ancorare stabilă.

  1. Sacul de dormit și salteaua– cuplul perfect pentru un somn odihnitor

Chiar dacă este vara și ziua temperaturile sunt ridicate nu te gândi să renunți la sacul de dormit, mai ales dacă mergi cu copii. Fii atent și la starea vremii și la temperaturile minime anunțate pentru zona în care vei merge și alege un sac de dormit potrivit. Există modele potrivite pentru copii, adulți sau ai posibilitatea și alegi un sac de dormit dublu. Nu așeza sacul de dormit direct pe sol ci pune între tine și cort o saltea – fie ea din izopren sau (auto)gonflabilă pentru o izolație termică mai bună.

Opțional poți lua cu tine o husă pentru izopren – dacă acesta este transportat pe rucsac.

Alege rucsacul potrivit
Alege rucsacul potrivit
  1. Rucsacul – casa de pe umerii tăi

Foarte important atunci când mergi cu cortul la munte. Alege un rucsac bine compartimentat, în care fiecare articol să își găsească locul potrivit și nu fii tentat să pui mai multe decât ai nevoie. De asemenea un model cu bretele căptușite dar bine ventilate, centură la șold, care să preia din greutate îți va fi de mare ajutor. Nu lasă greutatea echipamentului să apese doar pe umerii tăi. Oferă posibilitatea celor mici să își transporte o parte din bagaj, pe măsura puterilor lor desigur (haine, sticla cu apa sau mici accesorii).

Opțional poți lua pe traseu și un set de bețe de trekking – îți vor asigura sprijin și pot prelua din greutate în cazul unui bagaj mai mare.

  1. Îmbrăcămintea – minimalistă dar eficientă

Nu trebuie să iei tot dulapul cu haine chiar dacă vei merge cu mașina. Este important să verifici starea vremii înainte de a porni la drum și să îți asiguri strictul necesar: tricouri de schimb, o pereche de pantaloni scurți și una lungă, un polar pentru serile mai răcoroase și neaparat geacă de ploaie. În rest nu uita de hainele de seară și câteva șosete de schimb dacă mergi pentru mai multe zile.

Opțional poți lăsa în mașina un set de haine de schimb pentru drumul de întoarcere spre casă.

  1. Încălțămintea – siguranța pașilor tăi

Foarte importantă și întotdeauna corelată cu activitatea practicată. Dacă ai de parcurs un traseu cu rucsacul în spate până la spațiul de campare este recomandat să alegi o pereche de bocanci care să îți asigură suport și confort în timpul mersului. Nu uita să le oferi și celor mici aceeași protecție – nu îți dorești accidentări. Dacă spațiul de campare este unul accesibil atunci o pereche de încălțări confortabile sunt bine venite. Pentru timpul petrecut lângă cort poți alege și sandalele – mult mai ușoare.

  1. Accesoriile – mici dar de mare utilitate

Nu uita o sursa de lumina
Nu uita o sursa de lumina

Sunt o serie de accesorii care nu trebuie să îți lipsească din bagaj atunci când mergi cu cortul. O parte din ele este posibil să le ai asigurate în camping – de aceea e important să te informezi asupra spațiului unde vei campa și să verifici dotările camping-ului (mai ales în cazul celor de pe litoral). Așadar asigură-te că ai pus în rucsac:

sursă de lumină – o frontală sau o lanternă plus baterii de schimb; frontala îți asigură mâinile libere și în plus este ușoară, compactă și poate avea mai multe moduri de iluminare;

trusa de prim ajutor – se impune indiferent de traseul practicat; câțiva plasturi, fașe elastice, folie de supraviețuire, ceva pastile în caz de insolație, greață, indigestie, dureri și eventual spray contra țânțarilor;

Accesorii gatit camping
Poti gati o masa completa si in camping

trusa de cosmetice – produsele cosmetice, periuța de dinți și un prosop; de asemenea nu uita crema de protecție solară mai ales pentru cei mici; există camping-uri care ofera dușuri și chiar posibilitatea de a curăța hainele dacă stai mai multe zile;

arzător, butelie și veselă pentru gătirea mesei – dacă alegi să îți prepari singur masa în camping atunci verifică înainte dacă ai voie să aprinzi focul sau alege un mic arzător de camping compact și ușor de folosit. Completează-ți bagajul cu un set de vase și tacâmuri potrivit numărului de persoane și puteți savura o masă delicioasă. Nu uita și o sursă sigură de aprindere a focului (amnar) în cazul în care chibriturile s-au udat;

cutii pentru mâncare – este indicat să îți păstrezi mâncarea în caserole sau genți termice mai ales dacă trebuie să o transporți tot în rucsac. Dacă iei mâncare pe mai multe zile asigură-te ca alimentele vor rezista;

saci menajeri – este foarte important să păstram curățenia în jurul cortului și să ne asigurăm că totul rămâne la fel când plecăm. Sacii menajeri sunt utili la strângerea gunoiului dar și la depozitarea hainelor sau protecția încălțămintei pe timp de noapte. Poți pune mai multe bucăți în rucsac;

Family Fun Camping

Profită așadar de zilele de vară și mergi cu familia în camping – o activitate plăcută și accesibilă tuturor. Pentru echipament dar și alte sfaturi practice te așteptăm la Maia Outdooronline sau în magazin.

Go camping!

Maia Outdoor

1 COMENTARIU

Lasă un Comentariu