Cum se curăță un sac de dormit!

0
2144

Se apropie sezonul drumețiilor la cort iar sacul tău de dormit are nevoie de o reîmprospătare? Iată cum trebuie să procedezi pentru a curăța un sac de dormit.

Cum se curata un sac de dormit
Păstrează sacul de dormit curat pentru un somn odihnitor

Deși este recomandat să îl utilizezi personal și să îl curăți cât mai rar, există și momentele în care sacul tău de dormit are nevoie de curățare pentru a-și păstra proprietățile și oferi un somn odihnitor. Instrucțiunile date de producător sunt întotdeauna cele pe care te poți baza dar dacă nu mai ai etichetele sau ai nevoie de câteva sfaturi practice iată ce trebuie să faci:

Înainte de toate trebuie să acorzi o mare importanță tipului de umplutură pe care sacul îl are. Daca ești posesorul unui sac de dormit cu umplutură de puf cu o grosime mai mare atunci este recomandat să lași curățarea pe mâna experților.

Spălarea și clătirea

În funcție de indicațiile producătorului poți spăla sacul de dormit la mașină sau de mână. Nu toate modelele sunt suficient de rezistente pentru a face față mașinii de spălat. Pentru detergent asigură-te că tipul folosit nu afectează țesătura sau umplutura sacului. Gama Nikwax oferă soluții speciale de îngriire, atât pentru echipamentele cu puf dar și pentru cele normale, cu umplutură sintetică.

Cum se curata un sac de dormit
Soluții speciale de spălare

Sfaturi utile:

  • înainte de a spăla complet sacul verifică dacă sunt pete de murdărie. Poți forma o soluție cu detergent special ți puțină apă și aplica local pentru a avea o curățare cât mai eficientă
  • curățarea chimică, înălbitorii cu clor sau balsamurile nici nu intră în discuție
  • indiferent de tipul de umplutură sau materialul exterior temperatura ridicată poate afecta sacul de dormit; evită așadar utilizarea apei fierbinți la spălare și clătire
  • nu stoarce sacul de dormit pentru a îndepărta excesul de apa ci rulează-l mai strans pentru a îndepărta apa
  • căldura puternică sau razele solare directe pot afecta și firul sintetic, de aceea este bine ca uscarea să nu fie direct în bătaia soarelui
  • evită să dormi în sacul de dormit cu hainele care ai fost pe traseu; în felul acesta protejezi mai mult timp interiorul curat

Uscarea

Cum se curata un sac de dormit
Uscarea și depozitarea unui sac de dormit

Și această etapă are nevoie de atenție specială mai ales că umplutura sacilor de dormit are tendința de a se “strânge grămadă”.

Asigură-te că ai uniformizat stratul din interior pentru ca uscarea să fie și ea uniformă. Așează apoi sacul pe o suprafață dreaptă și lasă-l să se usuce complet.

Depozitarea

Pentru a maximiza durata de viață a unui sac de dormit este recomandat să îl păstrezi într-o husă separată (din bumbac) sau chiar împachetat lejer într-un cearcaf. Nu îl ține strâns în sacul de compresie pentru a nu afecta umplutura interioară.

Te așteptăm în magazinul Maia Outdoor sau online pentru mai multe sfaturi despre sacii de dormit dar și cu soluții pentru curățarea lor eficientă.

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro

 

Lasă un Comentariu