Materiale potrivite pentru îmbrăcămintea de vară

0
634

Îți dorești un echipament potrivit pentru drumeții în sezonul cald dar nu știi care sunt cele mai bune materiale pentru îmbrăcămintea de vară?

Alege articole respirabile pentru imbracamintea de vara
Alege articole respirabile pentru îmbrăcămintea de vară

Prin majoritatea masivelor de la noi deja primăvara și-a făcut apariția iar dacă ești dornic de drumeții cât mai multe în sezonul ce urmează atunci îți recomandăm să alegi articole special create pentru astfel de activități. Fie că dorești să îți achiziționezi sau să îți înnoiești colecția de vară iată câteva recomandări pentru ce materiale să alegi.

Fibrele sintetice – prima opțiune pentru vară

Țesătura sintetică este astăzi cea mai întâlnită în echipamentele outdoor datorită multiplelor beneficii: rezistenţa la uzură, elasticitatea, capacitatea de absorbţie a apei şi uscarea rapidă. În sezonul cald urmărește ca echipamentul tău să fie cât mai respirabil, să se usuce rapid și să aibă, pe cât posibil, un tratament antibacterian sau protecție UV.

Tesatura Coolmax
Țesătura Coolmax

Din multitudinea de fibre sintetice existente pe piață se remarca țesătura Coolmax – un material cu proprietăți de uscare rapidă și eficient în eliminarea transpirației. Coolmax reține cu 30% mai puțină apă și se usucă cu 50% mai repede decât bumbacul. Pentru a avea mereu echipamentul uscat poți alege tricouri sau bluze cu țesătură Coolmax iar pentru un efect de răcorire și în bocanci există șosetele de vară Mund Atlas sau Andes cu aceeași țesătură.

Tricou Gravity cu tratament
Tricou Gravity cu tratament

Poliamida și poliesterul – sunt două dintre cele mai întâlnite țesături în articolele de vară. Realizate din fibre nylon acestea au o rezistență sporită la abraziune și asigura în acelasi timp flexibilitate și libertate de mișcare.

Fibrele sintetice nu rețin apa asemeni bumbacului și permit uscarea rapidă. Alege articolele cu inserții de material stretch, care țin pasul cu orice mișcare a ta.

Echipamentele Northfinder sunt special proiectate pentru activități outdoor în sezonul cald. Pantalonii de vara au pe lângă respirabilitatea mare și inserții stretch pentru maxim de confort iar tricourile au aplicate tratamente UV și antibacteriene.

Fibrele naturale recomandate în articolele de vară

Bumbacul, deși este o fibră naturală, nu este recomandat în nici unul din articolele echipamentului de vară, întrucât acesta reține umezeala și se usucă foarte greu. Pe lângă acesta însă, există și alte fibre naturale care te pot ajuta la reglarea temperaturii și gestionarea transpirației.

Lana Merino in imbracamintea de vara
Tricouri cu lână Merino

Lâna Merino – asociată de unii mai greu cu anotimul călduros, lâna merino are numeroase caracteristici ce se potrivesc perfect atunci când temperaturile sunt ridicate. Respirabilitatea și reacția la schimbările termice ale corpului asigură o senzație de răcoare la nivelul corpului iar protecția UV este mai mare față de cea a fibrelor sintetice. În plus, fibra naturală Merino este moale, plăcută la atingere, ușor de spălat și anti-statică.

Poți alege tricourile cu lână Merino de la Ortovox realizate din 100% fibre naturale – un amestec de lână Merino și fibra Tencel. Fibra Tencel este una obținută din lemn de eucalipt și are o capacitate mare de absorbție a apei și uscare de 2 ori mai repidă decât poliesterul.

Te așteptăm în magazinul Maia Outdoor sau online pentru a afla care sunt cele mai căutate articole pentru îmbrăcămintea de vară dar și cele mai confortabile pentru activitățile outdoor.

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro

Lasă un Comentariu