Cum să îngrijești corect geaca de puf

0
1650
Curatare geaca de puf

Geaca de puf este un Must Have în rândul pasionaților de outdoor. La ski, în drumeție, la cățărat sau în camping acesta este esențială pentru confortul termic. Achiziția unui articol de puf presupune trecerea la un “alt nivel” sau “next level” din punct de vedere al echipamentului.

Puful are cel mai bun raport căldură-greutate și este fără îndoială cel mai bun izolator termic și în plus foarte confortabil.

Dacă tocmai ți-ai achiziționat un astfel de echipament – fie că este geacă de puf, sac de dormit cu puf, mănuși sau chiar căciulă, atunci cu siguranță vei dori să ști care este îngrijirea adecvată pentru acest material.

Important de știut: Orice echipament este eficient atunci când este cel mai aproape de starea sa originală. Puful este eficient atunci când este curat și uscat.

Vestea bună este că îngrijirea echipamentelor de puf nu este la fel de costisitoare ca achiziția. Curățarea este ușoară, accesibilă și garantează o durată de viata mai mare.

Instrucțiuni de curățare geacă de puf

Spălarea

Deteregent curatare puf

Puful necesită o curățare mai delicată, fără detergenți. Soluția de la Nikwax – Down Wash nu conține flourocarburi, parfum, PFC, VOC. Formula sa bazată pe apă, asigură o îngrijire delicată și eficientă, restaurând proprietățile pufului.

Soluțiile speciale de curățare nu îngreunează puful ajutând la menținerea texturii.

  • Spălarea se poate face atât manual cât și la mașina de spălat la un program cu centrifugare redusă (un program Outdoor sau Delicat)
  • Pentru articolele de puf mai voluminoase se recomandă spălarea la mână – într-o cadă cu apă și soluție; stoarcerea se poate face la mașina
  • Folosiți mănuși în cazul spălării manuale
  • Respectați instrucțiunile menționate pe eticheta produsului

Nota: toți pașii și cantitățile necesare sunt menționate pe flaconul detergentului. Poți citi aici detalii.

Clătirea și stoarcerea

Nu este nevoie de mașină specială pentru clătire și stoarcere. Daca mașina ta de spălat face față “încărcăturii” atunci este perfectă.

  • Secretul este: clătire, stoarcere și încă odată stoarcere pentru a scoate cât mai multă apă din geacă.
  • Viteza de centrifugare nu trebuie să fie mare – 400/600rpm. Mai multe cicluri de stoarcere și nu viteza mai mare

Uscarea

  • Dacă folosești un uscător automat atunci pune împreună cu geaca și 1-2 mingi de tenis (curate). În agitația din cuvă miningile vor reda aspectul pufos al gecii, revigorând puful.
Curatare echipament puf

Notă: daca nu ai uscător poți introduce mingile de tenis și în al doilea ciclu de stoarcere

  • Dacă nu folosești un uscător automat atunci pune geaca pe un umeraș și las-o la uscat într-un spațiu aerisit, bine ventilat, eventual nu în razele directe ale soarelui

Depozitarea

  • Pune geaca de puf la păstrare pentru sezonul cald tot pe umeraș într-un spațiu generos sau protejeaz-o cu o husă largă, respirabilă (ex: o husă tip plasă)
  • NU compresa geaca de puf sau sacul pe perioada depozitării; Presarea pufului în timp poate reduce capacitatea lui de a reveni la forma inițială și de a capta aerul

Te așteptam la Maia Outdoor cu toată gama de produse de curățare și impermeabilizare potrivite oricărui tip de echipament.

Articolul precedent5 Tipuri de materiale și îngrijirea specifică
Articolul următorCum spălăm geaca impermeabilă?
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu