Care e ritmul perfect pentru drumeție?

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Te pregătești să pornești în drumeție cu un grup mai mare? Îți oferim câteva sfaturi simple pentru a găsi ritmul perfect de mers.

Mentine ritmul tau in drumetie

Mentine ritmul tau in drumetie

Vara este aproape instalată iar drumețiile pe munte sunt tot mai des prezente în planurile grupurilor. Totuși atunci cănd un grup mixt pornește la drum pot apărea rupturi de ritm între cei mai tineri sau vârstnici, între cei experimentați și cei aflați la primele ture pe munte. Pentru a putea menține un ritm și a ajunge cu toții la destinație în timp. iată câteva sfaturi simple pe care le poți aplica în drumeție.

1. Mergi în ritmul tău

 

Chiar dacă cei mai tineri sau experimentați o vor lua cu siguranță înainte, debordând de energie, îți recomandăm să mergi în ritmul tău. Nu trebuie să supra-soliciți organismul pentru te ține după ceilalți ci doar să rămâi constant. După aproximativ o ora- două de mers grupul se va lega mai bine. Puteți stabili împreună cu liderul o regrupare la un anumit interval sau la punctele importante de pe traseu.

2. Ritmul celor mici

 

In ritm cu cei mici

In ritm cu cei mici

Dacă ai citit recomandările noastre pentru drumețiile cu copii ști deja că trebuie să pornești în drumeții la care ei pot face față. În plus le poți gestiona ritmul și întreține mereu atenția pentru a nu se plictisi pe drum.

De obicei copii sunt plini de energie la început și mai puțin cooperanți pe traseul de întoarcere, când apare oboseala. Nu uita să le acorzi pauze și mici gustări care să îi ajute să facă față traseului.

3. Când faci pauză?

 

Pauzele pe traseu sunt mereu bine venite. Poți face mai multe opriri pentru hidratare, mai ales dacă este cald sau ai un rucsac mai greu. În funcție de lungimea traseului poți face și una-două pauze de masă, în care să te energizezi. În plus opririle dau posibilitatea grupului să se regrupeze.

Asigură-te totuși că impui un anumit număr de opriri și nu depășești timpul pentru traseu.

4. Cunoaște-ți limitele

 

O drumeție alături de prieteni este un prilej de relaxare și odihnă activă. Cu siguranță nu îți dorești epuizare, momente neplăcute sau mai rău probleme medicale. Alege întotdeauna un traseu pe măsura puterilor tale și a celor care te însoțesc și oprește-te atunci când nu mai poți. Stabiliți un lider al grupului și fixați anumite limite.

Te așteptăm la Maia Outdoor cu mai multe sfaturi practice pentru drumețiile tale dar și cu echipamentul potrivit, indiferent de sezon.

Maia Outdoor

MaiaOutdoor.ro

Lasă un Comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: