20 de sfaturi utile în camping

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Una din activitățile preferate în sezonul cald este camping-ul. Maia Outdoor îți oferă câteva sfaturi pentru o tură perfectă cu cortul.

Sfaturi utile in camping

Sfaturi utile in camping

Avantajele drumețiilor cu cortul sunt deja bine cunoscute: dormi mai bine în natură, te încarci cu energie și îți faci prieteni noi. Cu toate acestea pentru a avea o experiență cât mai plăcuta în camping trebuie să îți pui la punct echipamentul și să urmezi câțiva pași simpli.

Înainte de a porni la drum

 

Testeaza-ti echipamentul pentru camping

Cort 2 persoane Vango Soul

 1. Testează-ți echipamentul – dacă tocmai ai achiziționat sau împrumutat un cort montează-l întâi acasă, pentru a te asigura că nu vei întâmpina dificultăți în camping; dacă ai deja un cort,, atunci îi poți verifica starea și toate accesoriile. De asemenea verifică sacul de dormit, nu uita izoprenul, iar dacă vrei să gătești asigură-te că ai o butelie încărcată.
 2. Verifică locul de campare – informează-te asupra destinației unde vei înnopta, ce facilitați ai, poate poți renunța la unele accesorii din rucsac.
 3. Posibile riscuri – te poti informa dacă există posibile riscuri în locuri de campare și nu uita să împachetezi trusa de prim ajutor
 4. Verifică prognoza meteo – în felul acesta îți pregătești echipamentul adecvat; poți pune întotdeauna geaca de ploaie și un polar în rucsac pentru siguranță.
 5. Kit-ul de reparare – pentru situații neprevăzute fii pregătit să remediezi starea cortului. Poți pune și o cordelină, ce te poate ajuta la ancorare sau uscarea hainelor și niște banda adezivă, extrem de utilă.
 6. Alege echipament de calitate – un echipament de camping de calitate va rezista mai bine în condiții dificile și îl poți folosi în mai multe ture. Investiția se amortizează cu siguranță, în plus confortul este unul asigurat.
 7. Nu uita o sursă de lumină și baterii de rezervă. Camping-ul la lumina lunii poate suna romantic dar nu e practic deloc să ridici cortul, gătești sau cauta prin bagaj pe semi-întuneric. O frontală este practică și ușoară și ai ambele mâini libere.
 8. Anunță plecarea – întotdeauna spune familiei sau prietenilor unde vei fi ți ia cu tine un telefon mobil încărcat și ceva bani în plus.
 9. Nu uita de micile accesorii – un amnar sau chibrituri într-un săculeț impermeabil, șervetele și un prosop.

În camping

 

 1. Nu pierde startul – cu cât pornești mai devreme cu atât ajungi mai repede la destinație. Încearcă să campezi pe lumină.
 2. Locul perfect – așează cortul într-o zonă cât mai dreaptă și nu campa sub copaci (în cazul unei furtuni crengile se pot rupe).
 3. Nu campa lângă apă – în albia râurilor sau în zone unde apa se poate acumula în urma ploilor.
 4. Curață locul înainte de a așeza cortul. cu siguranță nu vrei să simți crengi sau pietre sub sacul de dormit și nici să agăți cortul.

  Amplaseaza cortul intr-un loc drept

  Amplaseaza cortul intr-un loc drept

 5. Orientează-te atunci când campezi astfel încât vântul să nu bată din față; deasemenea dăcă locul e unul înclinat asigură-te că ești cu picioarele spre vale.
 6. Fii pregătit de ploaie – ancorează bine cortul și nu atinge folia exterioară atunci când plouă (favorizezi pătrunderea apei)
 7. Ai grijă cu focul – aprinde focul doar dacă este permis și nu lângă copaci; deasemenea fii atent la vânt și nu lăsa niciodată focul nesupravegheat. Trebuie să știi că un foc este stins complet atunci când poți pune cu încredere mâna în cenușă.
 8. Încălzește-te – în caz de temperaturi scăzute poți încălzi apă și pune în sticle în loc de încălzitoare.
 9. Păstrează alimentele în mod corespunzător – în genți termo-izolante sau cutii și cu siguranță înafara cortului. Nu dorești musafiri nocturni în cort.

La plecare

Ai grija de echipament si la plecare

Ai grija de echipament si la plecare

 

 1. Împachetarea cortului – pe cât posibil împachetează cortul uscat; umezeala îl poate deteriora și în plus va cauza un miros neplăcut. Dacă nu ai posibilitatea să îl împachetezi uscat. imediat ce ajungi acasă desfă-l, usucă-l complet și abia apoi depozitează-l până la tura următoare
 2. Ia cu tine doar amintiri vizuale – nu fi tentat să distrugi mediul pentru suveniruri și nu uita să strângi tot gunoiul în urma ta.

Dacă ai nevoie de echipament pentru camping te așteptăm în magazinul Maia Outdoor sau online. Îți oferim corturi, saci de dormit, rucsacuri și toate accesoriile necesare unei drumeții perfecte.

Maia Outdoor

MaiaOutdoor.ro

 

 

Lasă un Comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: