Rucsacuri şi genţi

Rucsac de munte, rucsac de alergare, rucsac bicicleta, rucsac ski

Maia Outdoor iti ofera cateva sfaturi utile daca urmaresti sa iti achiziționezi un rucsac nou. Rucsac de munte folosim fie ca este vorba de o alergare scurta, o plimbare cu bicicleta sau o drumetie de mai multe zile echipamentul trebuie sa fie unul adecvat. Rucsacul este un element important al echipamentului outdoor. In alegerea lui se urmaresc urmatoarele criterii

Durata calatoriei - te ajuta sa alegi capacitatea rucsacului. Capacitatea sau spatiul disponibil se masoara in litrii si este de obicei trecuta pe rucsac. Cu cat drumetia este mai lunga cu atat creste numarul litrilor. Pentru ture de 1-2 zile se merge cu rucsacuri de 20-50 litri. Pentru 2-3 zile, se opteaza pentru rucsacuri cu capacitate intre 50-60 litri si tot asa. Pentru activitati de scurta durata sau sportive poti alege genti, rucsacuri de oras, borsete sau rucsacuri cu sistem de hidratare.                                  
Materialul - este important ca rucsacul si echipamentul pentru outdoor sa fie din materiale rezistente la uzura si conditii atmosferice variate (caldura, ploaie, inghet). De asemenea sunt preferate materialele impermeabile si respirabile. Cele mai des utilizate sunt Nylonul sau Cordura. Poti proteja rucsacul cu o husa de ploaie. Daca nu este inclusa se poate achizitiona separat..
Compartimentele sunt foarte practice; ele ajuta la organizarea eficienta a bagajului si la echilibrare. Sunt recomandate rucascurile cu minim 2 compartimente accesibile din exterior. Buzunarele laterale sau din capac tin lucrurile utile la indemana.
Forma rucsacului trebuie sa asigure stabilitate si echilibru. Sunt importante centura de sold si bretelele umerilor, acestea preiau din greutate. Cadrul are un rol major in protejarea spatelui iar ventilatia ofera un plus de confort.

 

Articolele de la 1 la 32 din 83 in total

pe pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Articolele de la 1 la 32 din 83 in total

pe pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3