În drumeție cu copii

1
1476

De ziua lor îți aducem câteva sfaturi despre cum să mergi în drumeție cu copii.

In drumetie cu copii
In drumetie cu copii

Nu amâna planurile de drumeție dacă nu ai cu cine să îi lași pe cei mici. Maia Outdoor îți oferă câteva sfaturi cum mergi în drumeție cu copii și cum să le transformi experiența în una cât mai plăcută. Momentele petrecute în familie sunt întotdeauna cele mai frumoase dar să-i mobilizezi pe cei mici pe traseu poate fi uneori mai dificil decât ai crezut.

Regula de bază: adaptează-ți cerințele în funcție de vârsta și de traseul pe care urmează să îl faci și aplică de fiecare data următoarele sfaturi:

1. Privește lucrurile din perspectiva unui copil

 

In drumetie cu copii
In drumetie cu copii

Începe cu lucrurile mici și alege pentru început trasee cu un grad redus de dificultate, cu o durata de 1 pana la 2 ore în total. Drumețiile în apropierea locuinței sunt indicate inițial mai ales ca deplasările lungi ii pot obosi pe copii chiar dinainte de a începe traseul propriu-zis. Pasul celor mici trebuie sa dicteze ritmul și nu uita să le oferi o pauza la jumătatea drumului, poate chiar un mic picnic. Le poți arata cum se gătește outdoor cu un arzător și o butelie și cu siguranță nu vor face mofturi la mâncare.

Poți încerca să integrezi în traseu și porțiuni mai îndrăznețe cu mici obstacole pe care copii le pot trece. În felul acesta drumeția devine una mai palpitanta și nu vei auzi prea des expresia “m-am plictisit”.

2. Nu uita lucrurile esențiale

 

In drumetie cu copii
In drumetie cu copii

Un prieten apropiat copilului tău îl poate motiva mult mai mult decât poți tu. Împreună copii pot face mult mai multe lucruri inclusiv mersul în drumeție, impulsionându-se unul pe celalalt. Tu ocupa-te de gustări.

Îi poți da șansa celui mic sa îți care singur lucrurile importante într-un rucsac pe mărimea lui – o sticlă cu apă, o jacheta sau un sandwich. Ai grija să nu îngreunezi prea mult rucsacul fiindcă vei fi nevoit sa îl transporți tot tu în caz de oboseala. Atunci când pornești la drum cu copii sa nu îți lipsească șapcă și un rând de haine de schimb și asigură-te că încălțămintea este una confortabilă.

3. Generează entuziasm

Stârnește curiozitatea celui mic dinainte de a porni în drumeție: o scurtă istorie, o legendă a locului, lucruri interesante despre plantele sau animalele pe care le poate întâlni. În felul acesta cel mic va fi dornic să pornească la drum și să parcurgă tot traseul. Poți lua cu tine o hartă și o busolă, un binoclu sau un aparat foto și “documentează” toată aventura.

4. Continuă în același ritm

In drumetie cu copii
In drumetie cu copii

După ce ai experimentat câteva plimbări ușoare, încearcă să menții ritmul și să mergi constant în drumeții cu cei mici. Poți crește progresiv durata și dificultatea traseului și în timp și cu răbdare vei putea observa cum copii fac față noilor trasee. Curând le vei putea face introducerea în turele cu cortul sau cele de mai multe zile.

Maia Outdoor încurajează mișcarea de la cele mai mici vârste și susține și pe cei mici și pe cei mari cu echipament și sfaturi utile. Te așteptam în magazin sau online pentru mai multe detalii.

La Mulți Ani, copii!

Articolul precedent10 greșeli frecvente pe munte
Articolul următorO drumeție perfectă pe ploaie
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

1 COMENTARIU

Lasă un Comentariu