5 sfaturi – camping pe caniculă

0
614

Luna august ne oferă temperaturi caniculare. Bucură-te de zilele însorite petrecute în camping fără disconfort. Iată sfaturile celor de la Vango pentru camping pe caniculă:

Camping pe canicula

1. Locul potrivit și momentul potrivit

Primul lucru care îl faci când ajungi în camping este sî îți alegi locul potrivit pentru montarea cortului. Alege, pe cât posibil. să îți ridici cortul la umbră sau să ai parte de umbră în cel mai cald moment al zilei.

Nu uita să deschizi ventilațiile cortului și ale antreului pentru a permite aerului să circule. Dacă modelul tău de cort vine cu draperii le poți coborî pentru a reduce cantitatea de căldură acumulată.

2. Sacul de dormit potrivit

Alegerea unui sac de dormit pentru sezonul cald îți va oferi o greutate mai redusa și o mai bună ventilație. Un sac de dormit pentru vară sau 2 sezoane îți va garanta un somn confortabil.

Camping pe canicula

3. Straturile fac diferența

În turele montane de vară temperatura poate să scadă cu mai multe grade după apusul soarelui. Nu uita să împachetezi și câteva straturi subțiri de îmbrăcăminte: un polar mai subțire, un softshell light.

Acestea sunt utile și când prepari masa înafara cortului sau când stai la povești până mai târziu.

4. Ține insectele la distanță

Camping-ul în lunile călduroase de vară înseamnă automat și un număr mai mare de insecte. Nu uita să pui în bagajul de camping și un spray anti-insecte și eventual un gel de calmare a înțepăturilor.

Deasemenea nu uita să păstrezi plasele de insecte ale cortului închise pentru un somn “liniștitor” fără vizitatori nocturni.

Daca te aflii într-o zonă amenajată în care poți aprinde un foc acesta mai poate îndepărta din insecte, dacă nu o lumânare parfumată cu aromă de citrice le poate îndepărta.

5. Hidratarea

Nu uita să iei cu tine apa suficientă, mai ales dacă pornești pe soare. De asemenea păstrează cu tine o sticlă/un recipient pentru a-l umple pe traseu.

Dacă te aflii într-un camping mai mare poți să îți ppstrezi apa mai rece într-o găleata sau ladă frigorifică, doar asigură-te că e la umbră.

Citeste mai multe sfaturi cum sa ramai activ pe canicula.

Cărări cu soare și zile pline de relaxare.

Articolul precedentCum ne protejăm de fulgere pe munte
Articolul următor10 metode de a spori confortul în sacul de dormit!
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu