10 metode de a spori confortul în sacul de dormit!

0
1377
Sacul de dormit

Chiar dacă vara s-a terminat nu renunța la nopțile petrecute outdoor. Alege-ți sacul de dormit adecvat sezonului și în plus folosește câteva “trucuri” pentru a spori confortul termic.

1. Un duș rapid – la sfârșitul unei zile active, înainte de a intra în sacul de dormit, elimină de pe corp excesul de transpirație care poate acționa ca un conductor de căldură și spori senzația de frig. Dacă nu ai posibilitatea unui duș, udă o bandană și șterge-ți corpul.

2. Haine uscate – Schimbă-te în pijamale înainte de dormi. Desigur “pijamalele outdoor” înseamnă un rând de haine uscate ce sporesc senzația de confort.

3. Îmbracă-te eficient – în interiorul sacului poți purta căciulă, mănuși și un extra strat de îmbrăcăminte (un base layer și poate un polar subțire) dar nu te îmbrăca cu toate hainele din rucsac. O prea bună izolare a trunchiului poate avea repercursiuni asupra extremităților.

Notă: dacă tot îți este rece poți folosi hainele să îți “căptușești” sacul de dormit pentru o izolare mai bună

4. O sticlă cu apă fierbinte – în zona picioarelor îți poate spori confortul termic. Alege un bidon din plastic, nu unul cu pereți dublii sau izolați (acestea nu transferă căldura). Daca tot îți este rece poți opta și pentru a doua sticlă în zona mediană a sacului. Asigură-te că dopurile sunt bine fixate.

Notă: Dacă campezi lângă o cabană poți cere la bucătărie să îți umple sticlele sau dacă ai la tine primusul îți poți pregăti rapid apa fierbinte.

5. Crează o izolație – alege să pui sacul de dormit pe o saltea sau un izopren. Unele saltele au indicate și temperatura până la care pot oferi protecție. Poți opta pentru o dublă izolație dacă bagajul îți permite.

6. Extinde-ți izolația – dacă alegi o saltea în varianta short pentru a diminua greutatea rucsacului, poți compensa zona descoperită cu rucsacul. Asează rucsacul gol sub zona picioarelor.

7. Extra haine în zona picioarelor – poți pune hainele pe care nu le folosești în sacul de dormit în zona picioarelor pentru a spori izolația și confortul termic.

8. Folosește o lenjerie de sac – aceasta crează încă un nivel de izolație și poate oferi câteva grade în plus de confort termic.

9. Un snack dulce înainte de culcare – mănâncă un snack bogat în proteine înainte de culcare (ex un baton proteic sau cu ciocolată) sau bea o băutură caldă îndulcită. Ambele îți vor oferi “combustibil” pe timpul nopții.

10. Folosește-ți partenerul 🙂 – dacă împarți cortul cu o persoană mai puțin friguroasă o poți ruga să stea “la margine” respectiv în zona de intrare a cortului. Deasemenea sacii de dormit ce se pot cupla pot constitui un avantaj pentru cei mai friguroși.

Zile active și cărări cu soare!

Articolul precedent5 sfaturi – camping pe caniculă
Articolul următorFibrele termice – cum și unde să le utilizezi
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu