5 motive să utilizezi beţe de trekking

0
1631

Mulți deja au descoperit motivele pentru care beţele de trekking fac diferenţa în ieşirile outdoor. 

Beţe de trekking
Beţe de trekking

Cu toate acestea, dacă nu sunteți deja convinşi de avantajele beţelor de trekking, găsiţi aici cinci motive pentru care un set de beţe este o investiție înțeleaptă:

1. Cu ajutorul beţelor puteţi parcurge trasee lungi mult mai uşor.

Prin distribuirea mai bună a greutății corpului şi a bagajului transportat, mușchii corpului pot susţine efortul pentru perioade prelungite de timp. Mai mult decât atât, recuperarea este mai rapidă dacă în timpul mersului aţi utilizat beţe de trekking, asta datorită distribuţiei solicitării musculare pe mai multe grupe de mușchi.

2. Cu ajutorul beţelor puteţi merge mai repede pe jos.

Practic menținerea ritmului de mers crește şi randamentul în ceea ce priveşte distanţa parcursă. O pereche de beţe de trekking vă poate ajuta la menținerea vitezei pe un teren accidentat sau dificil de parcurs datorită înclinaţiei. Prin modificarea dimensiunii beţelor telescopice, la nivelul recomandat, puteţi transmite o putere mai mare de tracţiune picioarelor şi astfel înainta mai repede. Recomandarea noastră este să scurtaţi beţele atunci când urcaţi o panta abruptă dar şi să le extindeţi atunci când coborâţi, pentru a obţine sprijinul necesar.

3. Beţele de trekking vă pot corecta postura şi astfel îmbunătăţi performanţele.

Cu ajutorul beţelor puteţi aduce postura corpului în poziţia sa naturală verticală. Folosind beţele telescopice corect, astfel încat antebraţul să formeze un unghi de 90 de grade, puteţi reduce tendința de a vă apleca înainte şi reduce incidenţa durerilor de spate. O siluetă în poziție verticală ajută la deschiderea mai bună a plămânilor și la o respirație îmbunătățiă, absolut necesară pentru bune performanţe.

4. Beţele pot avea multiple utilizări practice.

Bețele de trekking au şi alte utilizări, mai mult sau mai puţin cunoscute. Le puteţi folosi atât pentru spijin în timpul mersului dar şi pentru a croi o cale printre urzici și mărăcini, pentru a testa adâncimea unei ape sau pentru a ţine la distanţă câinele de la o stână aflată în traseu. Suntem siguri că puteţi descoperi şi alte întrebuinţări în funcţie de urgenţa situaţiei şi de aceea e bine să le ai la îndemână.

5. Beţele de trekking pot lega prietenii la nevoie.

Beţe FIZAN
Beţe FIZAN

Nu de puţine ori am fost în situaţia de a împrumuta unul din beţele de trekking unui partener de traseu. Aşa că beţele mele mi-au oferit sprijin atât mie cât şi celorlalţi de multe ori. După o experienţă plăcută, la finalul traseului mai antrenant, s-a legat o prietenie frumoasă datorită sprijinului acordat.

Este adevărat că de multe ori poţi improviza, confecţionând beţe de trekking din ramuri, dar este bine să fim atenţi cu mediul înconjurător şi să lăsăm doar urma paşilor noştri pe traseu.

Dacă te-am convins de utilitatea beţelor de trekking, și nu ai înca un set, intră pe situl nostru www.maiaoutdoor.ro şi alege perechea potrivită drumeţiilor tale.

Brandul FIZAN are aproape 70 de ani experienţă în producţia de beţe pentru trekking. De ce să alegi FIZAN? Pentru că poţi fi sigur că alegi beţe rezistente, realizate doar materiale de bună calitate, cu un set complet de accesorii pentru activitatea preferată.

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro
Articolul precedentTest Geaca Kilpi Bala I
Articolul următor6 motive să mergi la cort în doi
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu