Geaca Kilpi Bala I

Test Kilpi Bala
Test Kilpi Bala

Am ales jacheta Kilpi Bala I pentru că aveam nevoie de o jacheta softshell uşoară, subţire şi respirabilă pentru primăvară-vară-toamnă. Cu puţină documentare am ales brandul Kilpi pentru că am remarcat calitatea bună pentru materiale folosite, culorile foarte vii folosite cât şi grija pentru execuţie a echipamentelor.

Deşi nu este un brand foarte cunoscut, Kilpi a reuşit să ma surprindă plăcut cu acesta jachetă creată special pentru damă, cu un croi uşor cambrat care mi se potriveşte perfect, eu fiind mai slăbuţă. Nu mi-am dorit o jachetă foarte tehnică şi scumpă şi de accea Kilpi a fost o opţiunea perfectă pentru jacheta care va fi mereu cu mine în 2016.

Ce mi-a placut la geaca Kilpi Bala I

 

AL0005EN_BALA_I_VLT_1
Kilpi Bala 5000 WP

În primul rând materialul rezistent la vânt şi foarte respirabil în acelaşi timp, din care este realizată geaca. Pentru prima dată am nimerit o geacă ușoară, confortabilă încă de la prima purtare. Materialul se așează bine, nu este deloc rigid, iar la partea de design și croi. nu pot spune decât că este croită și cusută cu atenție, iar mărimile se potrivesc perfect.

Și aș putea să adaug la părțile bune 0 mulțime de buzunare practice, atât la interior cât și la exterior. Inițial când am văzut interiorul gecii am spus “la ce au pus atâtea buzunare” dar se pare că la prima drumeție am găsit să pun câte ceva în toate. În plus, cele pentru articolele importante (telefon sau chei) sunt și cu siguranță, scai și fermoar, asta pentru ca atunci când te apleci să nu cadă totul pe jos.

Prețul accesibil. Trebuie să recunosc că pentru caracteristicile ei jacheta Kilpi Bala are un preț foarte bun. Pentru materialul de calitate și nivelul de protecție la apă asigurat geaca își merită fiecare bănuț.

Ce nu mi-a placut geaca Kilpi Bala

 

Majoritatea articolelor de îmbrăcăminte outdoor dispun și de un sistem de ajustare a taliei, a mânecii sau glugii. Kilpi a montat pe geaca Bala un sistem cu șnur reglabil dar ceva mai greoi de utilizat. Trebuie să tragi de șnur până la dimensiunea pe care dorești să o reglezi și apoi să îl fixezi într-o clamă specială. Un pic anevoios de utilizat la început acest sistem, până deprinzi. Totuși, dacă îți alegi mărimea potrivită nu vei utiliza foarte mult acest reglaj.

Și nu neaparat un dezavantaj, dar bine de luat în calcul dacă ești o persoană mai friguroasă (așa ca mine). Deși are căptușeală la interior geaca nu ofera un nivel ridicat de potecție termică, mai ales în caz de vânt puternic. De aceea, dacă ști că vei avea un traseu prelungit sau cu schimbări de temperatură (zi/noapte) mai pune în rucsac o vestă din polar sau chiar un polar.

Concluzii

 

WP_20160313_12_14_54_Pro (2)
Protecția feței la Kilpi Bala

Deși cei de la Kilpi încadrează articolul la categoria geci/ foițe impermeabile, modelul Bala I poate fi mai mult geacă softshell, foarte ușoara și respirabilă potrivită pentru plimbarile de vară. Am testat această geacă într-o zi mohorâtă de iarnă-primavară, adică a si nins și plouat, un pic înafara recomandărilor ei, și am fost surprinsă să observ că oferă protecţie suficientă şi contra intemperiilor.

Recomandarea mea este să nu te bazezi exclusiv pe aceasta geacă în caz de ploaie, asta datorită valorii impermeabilităţii calculate la 5.000 mm. Apa nu a trecut prin geacă, dar la o cantitate mai mare ai nevoie de o geacă mai tehnică sau poţi avea la îndemână o pelerină de ploaie pentru orice eventualitate.

Recomand articolele Kilpi pentru materialele folosite, modul cum sunt lucrate produsele și în plus au un preț excelent. Sunt o gama perfectă pentru cei ce merg în drumeții de nivel mediu sau care își doresc un echipament outdoor accesibil.

Te așteptăm la Maia Outdoor pentru a afla mai multe detalii despre produsele Kilpi şi nu uita că poţi şi tu scrie un REVIEW, direct pe site, pentru echipamentele achiziţionate.

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro
Articolul precedentTu știi ce mărime porți?
Articolul următor5 motive să utilizezi beţe de trekking
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.