Cu totii ne dorim sa putem purta cat mai mult timp o pereche de bocanci de munte, mai ales cei pe care ii avem deja si in care ne simtim confortabil. Exista o serie de recomandari din partea specialistilor prin care putem prelungi utilizarea bocancilor. Iata mai jos sfaturile lor.

1. Schimba modul de aranjare a sireturilor

Fiecare dintre noi are propriul stil de mers, si acesta ar trebui reflectat si in modul cum ne legam la bocanci. Putini au incercat si un alt mod de a-si lega sireturile, majoritatea mergand cu cel initial aflat pe bocanc. Si acela poate fi potrivit, dar exista o multitudine de variante de a-ti lega sireturile care iti pot aduce mai mult confort, o potrivire perfecta si o presiune mai mica asupra bocancilor. Iata aici cateva variante alternative:

2. Schimba branturile

Desi fiecare pereche de bocanci vine impreuna cu branturi noi, acestea pot fi prea subtiri sau nu suficient de confortabile pentru piciorul tau. Exista branturi speciale pentru bocanci de drumetie sau cele cu silicon sau gel (disponibile in magazinele de incaltaminte). Acestea pot sa sporeasca confortul in timpul mersului si impiedica formarea basicilor. Poti pune aceste branturi sub brantul original al bocancului. De asmenea poti lua branturile de la vechea pereche de bocanci, daca ti-au fost foarte comozi si folosi in bocancii noi.

3. Curata si reimprospateaza proprietatile bocancilor

Pentru a prelungi considerabil viata bocancilor tai, curatarea si reimprospatarea proprietatilor este foarte importanta. Articolele marca Nikwax te ajuta sa iti pastrezi incaltamintea impermeabila, respirabila iar daca ai bocanci din piele te vor ajuta sa pastrezi pielea moale. Curatarea incaltarilor dupa fiecare tura protejeaza membrana si ii pastreaza impermeabili pentru mai mult timp. Incearca sa ii cureti cat mai repede dupa drumetie. Vei gasi aici articole pentru ingrijirea bocancilor.

4. Alege sosetele potrivite

Un picior relaxat inseamna un bocanc confortabil. Una dintre caile catre confortul picioarelor tale este o pereche de sosete noi, mai ales cele speciale pentru trekking. Brand-uri sunt multiple, dar incearca sa alegi sosete tehnice cu lana Merino (moale si confortabila) sau cu amestecuri de fibre sintetice. Acestea iti vor oferi respirabilitate iar majoritatea au si tratamente antibacteriene. Iti recomandam sosetele Mund pe care le gasesti aici.

Te asteptam si in magazinul Maia Outdoor sau online la sectiunea Incaltaminte pentru mai multe sfaturi. Drumetii multe!

1 COMENTARIU

Lasă un Comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.