4 moduri de a prelungi viata bocancilor tai

1
1081

Cu totii ne dorim sa putem purta cat mai mult timp o pereche de bocanci de munte, mai ales cei pe care ii avem deja si in care ne simtim confortabil. Exista o serie de recomandari din partea specialistilor prin care putem prelungi utilizarea bocancilor. Iata mai jos sfaturile lor.

1. Schimba modul de aranjare a sireturilor

Fiecare dintre noi are propriul stil de mers, si acesta ar trebui reflectat si in modul cum ne legam la bocanci. Putini au incercat si un alt mod de a-si lega sireturile, majoritatea mergand cu cel initial aflat pe bocanc. Si acela poate fi potrivit, dar exista o multitudine de variante de a-ti lega sireturile care iti pot aduce mai mult confort, o potrivire perfecta si o presiune mai mica asupra bocancilor. Iata aici cateva variante alternative:

2. Schimba branturile

Desi fiecare pereche de bocanci vine impreuna cu branturi noi, acestea pot fi prea subtiri sau nu suficient de confortabile pentru piciorul tau. Exista branturi speciale pentru bocanci de drumetie sau cele cu silicon sau gel (disponibile in magazinele de incaltaminte). Acestea pot sa sporeasca confortul in timpul mersului si impiedica formarea basicilor. Poti pune aceste branturi sub brantul original al bocancului. De asmenea poti lua branturile de la vechea pereche de bocanci, daca ti-au fost foarte comozi si folosi in bocancii noi.

3. Curata si reimprospateaza proprietatile bocancilor

Pentru a prelungi considerabil viata bocancilor tai, curatarea si reimprospatarea proprietatilor este foarte importanta. Articolele marca Nikwax te ajuta sa iti pastrezi incaltamintea impermeabila, respirabila iar daca ai bocanci din piele te vor ajuta sa pastrezi pielea moale. Curatarea incaltarilor dupa fiecare tura protejeaza membrana si ii pastreaza impermeabili pentru mai mult timp. Incearca sa ii cureti cat mai repede dupa drumetie. Vei gasi aici articole pentru ingrijirea bocancilor.

4. Alege sosetele potrivite

Un picior relaxat inseamna un bocanc confortabil. Una dintre caile catre confortul picioarelor tale este o pereche de sosete noi, mai ales cele speciale pentru trekking. Brand-uri sunt multiple, dar incearca sa alegi sosete tehnice cu lana Merino (moale si confortabila) sau cu amestecuri de fibre sintetice. Acestea iti vor oferi respirabilitate iar majoritatea au si tratamente antibacteriene. Iti recomandam sosetele Mund pe care le gasesti aici.

Te asteptam si in magazinul Maia Outdoor sau online la sectiunea Incaltaminte pentru mai multe sfaturi. Drumetii multe!

Articolul precedentAlambic Ăla Mic
Articolul următorMuntele e frumos in orice anotimp
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

1 COMENTARIU

Lasă un Comentariu