6 motive să mergi la cort în doi

0
1146

Te întrebi dacă se merită să mergi la cort în doi, găseşti mai jos câteva motive să treci la acțiune.

"<strong

De multe ori planurile pentru ieşirile în natură ajung să fie anulate pentru că nu ai o gaşcă suficient de mare cu care să mergi. Din fericire, dacă ai pe cineva aproape poţi să te bucuri la fel de mult de natură şi de tot ce are ea să-ţi ofere.

De multe ori liniştea naturii o poţi savura bine şi de unul singur dar în doi lucrurile se schimbă pentru că poţi forma o echipă. Uite aici câteva motive bune să nu renunţi la escapadele la cort în doi:

1. Primul motiv pentru care trebuie să mergi la cort, chiar şi în doi, e aventura care vă aşteaptă. Orice aventură are nevoie de puţină planificare, aşa că aveţi ocazia să vă consultaţi, să stabiliţi traseul pe hartă şi chiar să vă organizaţi lucrurile împreună.

2. Al doilea motiv este faptul că vă puteţi testa limitele cu rucsacul în spate. Vorbeam adineauri de o bună organizare care sigur se va face simţită pe parcursul drumeţiei către locul de campare. Mai puţine lucruri şi un rucsac mai uşor pentru ea, lucrurile mai grele şi rucsacul mai voluminos pentru el şi totul ar trebui să decurga aşa cum v-aţi planificat. Recomandarea noastră e să fiţi foarte atenţi la echipamentul esenţial pentru camping. Nu trebuie să va lipsească o frontală, trusa de prim ajutor, tacâmurile pentru camping şi hainele de schimb ceva mai groase.

O atenţie specială puteţi acorda greutaţii şi volumului cortului sau sacilor de dormit. Nu trebuie să exageraţi cu lucrurile inutile aşa că le puteţi elimina rapid pe cele mai puţin folositoare, reducând astfel greutatea bagajului de camping. Alege mereu echipament de camping cât mai uşor şi compact (de ex. VANGO ULTRALITE), asta pentru a te bucura şi de drumeţia către campare.

Pentru a vă scurta timpul de împachetare a sacului de dormit puteţi utiliza tehnica simplă descrisă mai jos, astfel veţi avea şi mai mult timp liber să admiraţi peisajul.

Video – cum sa impachetam un sac de dormit

3. O dată ajunşi în camping pe munte vă puteţi împărţi sarcinile în mod egal şi cunoaşte mai bine. Încă un motiv pentru care merită să ajungi la cort este pentru a crea o mai bună legătură şi a vă cunoaşte abilităţile. Trebuie să vă evaluaţi corect abilităţile şi apoi vă puteţi împarţi activităţile care le puteţi face separat. Astfel, dacă montarea cortului necesită o muncă în echipă, gătitul sau prepararea ceaiului pot fi sarcini individuale. Puteţi să inventaţi noi feluri de supe şi să le gătiți la un arzător mobil.

Corturi Vango ultrausoare
Corturi Vango

4. O dată ce se lasă noaptea puteţi numara stelele împreună. Trebuie să recunoaştem că lucru cel mai frumos al unei nopţi la cort este cerul plin de stele. Puteti folosi frontala pe post de felinar şi să număraţi stelele până în zori, sigur nu o să rămâneţi fără, mai ales dacă cerul este senin.

5. Merită să mergeţi împreună pentru a împarţi un răsărit perfect şi să beţi cafeaua admirând culorile răsăritului. Un moment magic pentru amândoi este apariţia soarelui la răsărit. Puteţi pune ceasul să sune pentru a vă trezi să admiraţi apariţia soarelui peste văile montane. Este posibil să nu fiţi singuri în acel moment, asta pentru că se întâmplă des ca şi caprele negre să fie curioase de apariţia soarelui.

6. Puteti face poze cu peisaje de neuitat şi avea o experiență memorabilă pe care să o împartăşiţi amicilor. 

În final puteţi face mii de poze memorabile fără ca cineva să va grăbească, asta pentru a-i face invidioşi pe toţi cei care nu sunt alături de voi.

Dacă te-am convins să ieşi la o tură cu cortul şi îţi lipseste ceva, pentru el sau pentru ea, intră pe site-ul nostru www.maiaoutdoor.ro.

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro
Articolul precedent5 motive să utilizezi beţe de trekking
Articolul următorArticole inedite în echipamentul outdoor
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu