Șosete Mund testate de echipa Maia Outdoor

0
566

Șosete Mund testate de echipa Maia Outdoor

 

La Maia Outdoor poți regăsi sfaturi și informații despre accesoriile care fac diferența în turele montane iar șosetele fac parte din categoria micilor articole ce pot îmbunătăți confortul în bocanci. O pereche nepotrivită îți poate aduce bătături, senzație de frig sau supraîncălzire.

Echipa Maia Outdoor a testat mai multe modele de șosete Mund și îți oferă un scurt review al modelelor preferate de noi. MUND a fost alegerea noastră ca producator pentru șosetele tehnice datorită prezenței îndelungate în industria textilă, din sec XVI, diversității modelelor și materialelor utilizate.

Șosete de iarnă

 

Mund Tesla – Un model cu un procent mare de lână (wool blend). Șoseta este recomandată de producător pentru sezonul de rece dar grației lânei Merino și a capacității acesteia de a se regla termic poate fi folosită și toamna sau primavara, mai ales de cei mai friguroși.

  • Ce ne-a plăcut – modelul este deosebit de moale și plăcut pe piele. Șoseta este una călduroasă și cu o înălțime mare – indiferent de modelul de bocanc. Se fixează bine pe picior iar prima senzație atunci când o încalți este una deosebit de confortabilă.
  • Ce nu ne-a plăcut – partea superioară a șosetei are o împletitură mai lejera, ceva mai subțire – nu neaparat un aspect negativ pentru cei ce prefera o șosetă mai largă.

Mund Makalu – un model cu Primaloft pe măsura specificațiilor. O șosetă de iarnă foarte plăcută pe piele și înălțime mai mare.

Sosete Mund Makalu cu Primaloft

  • Ce ne-a plăcut – o șosetă prefectă pentru cei cu probleme de circulație (avem în echipă și astfel de piciorușe), deosebit de călduroasă. Benzile elastice fixează bine șoseta pe picior; aceasta respiră bine și poate fi purtată cu încredere în turele mai lungi sau de mai multe zile (pe testate). Nu miroase.
  • Ce nu ne-a plăcut – greu de găsit un aspect negativ la acest model. Poate costul mai ridicat dar șoseta este una excelentă.

Mund Altai – modelul cu cel mai mare procent de lână Merino (80%) și foarte puține combinații sintetice, doar lycra și poliamidă.

  • Ce ne-a plăcut – o șosetă călduroasă cu o grosime medie, un model ce poate fi purtat chiar dacă ai puțin spațiu în bocanci; șoseta are un procent mare de lână fără a fi “țepoasă”. Împletitura este strânsă și are puține cusături.
  • Ce nu ne-a plăcut – părerile au fost împărțite la împletitură – mai ales pentru cei ce preferă o șosetă mai lejeră.

Mund Polar Circle – un model cu combinații de fibre, printre care și lână Merino. O șosetă recomandată nu doar iarna ci mai degraba în toate sezoanele răcoroase.

  • Ce ne-a plăcut – prețul accesibil; este un model excelent pentru cei ce fac trecerea la șosetele tehnice. Șoseta are călcâiul și vârful dublat, se așează bine pe picior și este confortabilă. Este perfectă pentru cei ce iarna nu vor o șoseta extra călduroasă.
  • Ce nu ne-a plăcut – pentru cei mai friguroși, iarna șoseta merge purtată și cu un liner.

Mund Aconcagua – un model cu o fibră sintetică revoluționară (Outlast) ce are capacitatea de a se regla termic. Împreună cu lâna Merino din compoziție asigură confort sporit.

  • Ce ne-a plăcut – o șoseta foarte călduroasă și rezistență bună la uzură; se mulează bine pe picior și are o zonă de întăritură suplimentară pe partea din față (tibie) excelentă pentru bocancii mai înalți (testată de noi în combinație cu bocanci Garmont Tower Extreme).
  • Ce nu ne-a plăcut – și aici am putea mentiona poate prețul ceva mai ridicat al modelului – în comparație cu alte variante de iarnă – deși fibrele din șosetă își fac pe deplin treaba.

Șosete de vară

 

Mund Andes – prima alegere a întregii echipe la categoria șosete de vară pentru drumeție. Un model cu fibră X-Static cu ioni de argint ce neutralizează mirosurile.

  • Ce ne-a plăcut – densitățile diferite ale șosetei – talpa dublată pentru confort în bocancii de 3 sezoane și partea superioară mai subțire pentru o senzație plăcută în sezonul cald. Banda de fixare menține șoseta fixă pe picior și elimină riscul apariției bășicilor. Șosetele au fost testate mai multe zile – mirosurile nu apar.
  • Ce nu ne-a plăcut – pentru cei neobișnuiți cu o șosetă tehnică de trekking modelul poate părea unul gros (mai ales cu zona dublată a tălpii).

Mund Kilimanjaro – o șosetă de vară cu fibră Coolmax cu efect de “răcorire”.

  • Ce ne-a plăcut – șoseta are fibre sintetice ce asigură respirabilitate superioară și nu are deloc bumbac în compozitie. Are o înălțime mică și este excelentă pentru semighete. Poate fi purtată și la temperaturi mai ridicate.
  • Ce nu ne-a plăcut –  un pic joasă șoseta pentru cei ce au bocancii mai înalți.

Mund Atlas – un amestec de fibre sintetice și puțin bumbac (pentru cei ce sunt mai reticenți la modelele exclusiv sintetice). Un model excelent pentru primăvară – vară.

  • Ce ne-a plăcut – modelul este comod, lejer pe picior și are respirabilitate bună. Procentul mic de bumbac oferă confort termic în zilele cu temperaturi medii de primăvară. Înălțimea șosetei permite utilizarea și în bocanci (nu doar în semighete).
  • Ce nu ne-a plăcut – poate doar prezența bumbacului, dar există alternativă pentru cei ce vor doar variantă sintetică (modelul Kilimajnaro)

Mund Cervino  un model fără bumbac recomandat pentru traseele de trekking în sezoanele mai calde. Șoseta are un control bun al umidității și fibre tehnice,

  • Ce ne-a plăcut – poate fi considerată o șosetă pentru 3 anotimpuri sau pentru zone alpine unde vara pot apărea diferențe de temperatură. Înălțimea mare a șosetei – poate fi purtată în orice model de bocanc. Datorită fibrei DryTex și a ionilor de cupru (Cupron) șoseta elimină bine umiditatea și nu permite dezvoltarea mirosurilor.
  • Ce nu ne-a plăcut – grosime un pic mai mare pentru un model de vară deși nu apare senzația de supraîncălzire.

Mund Bike – un model subțire de vară fără bumbac, excelent pentru încălțamintea joasa.

  • Ce ne-a plăcut – o șosetă foarte light, cu o respirabilitate foarte bună si absorbție bună a umidității. Modelul poate fi folosit nu doar la bicicletă ci și la alergare sau alte activitați în sezonul cald, chiar și șosetă de zi cu zi.
  • Ce nu ne-a plăcut – șoseta are o elasticitate mare și intervalele de mărime se întrepătrund. Recomandăm chiar o mărime mai mică decât de obicei.

Șosete de ski

 

Șosete ski Mund Carving – un model cu combinații de fibre termice și sintetice recomandate pentru toate sporturile de iarnă, nu doar ski.

  • Ce ne-a plăcut –  o șosetă comodă și călduroasă. Se așează bine pe picior iar zonele cu întăritură din partea frontală asigura confort în clăpar. Prețul este unul foarte bun.
  • Ce nu ne-a plăcut – modelul este unul mai tehnic și poate părea subțire pentru cei mai friguroși.

Sosete tehnice Mund

Dacă vrei să aflii mai multe detalii despre șosetele Mund te așteptăm în magazinul Maia Outdoor unde poți testa modele și afla informații suplimentare despre fibre.

Toate modelele MUND sunt disponibile și online.

Maia Outdoor

Articolul precedent10 cadouri de pus în bocanci de Moș Nicolae
Articolul următorBocanci de iarna vs Bocanci 3 sezoane
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu