Softshell-ul – aspecte pro și contra!

0
1254

Toamna aceasta completează-ți echipamentul outdoor cu un softshell.

Toamna aceasta completeaza-ti echipamentul softshell

Printre tipurile de materiale recomandate în sezonul de toamnă (în general) vei regăsi cel mai des “softshell-ul” sau “windstopper-ul”. Află de la Maia Outdoor prin ce se remarcă și mai ales care sunt avantajele și dezavantajele unui astfel de echipament.

Ce este un softshell?

Ce este un softshell?

Orice țesătură sintetică, stretch care are un tratament ce ofera protecție la apă și vânt și mai ales respirabilitate poate fi denumită “soft-shell”. Într-o variantă de traducere simplă putem spune că este un strat exterior al echipamentului mai moale, delicat. Tehnologiile de astăzi și noile tipuri de membrane fac din ce în ce mai difcilă separarea celor două tipuri de materiale: hard și soft.

Aspecte pro

Versatilitatea este unul din avantajele acestui tip de material. Extrem de util în turele outdoor, indiferent de activitatea practicată, și tot mai des prezent în ținutele casual – urbane, softshell-ul se remarcă prin:

Softshell rezistente la vant

  • Respirabilitate – tratamentele aplicate asigură suficientă protecție împortiva factorilor externi dar mai ales permit țesăturii să respire. Cu un plus de respirabilitate față de gecile hardshell, windstopper-ele sunt indicate mai ales în activități intense: alergare, hiking sau ski de tură în sezonul rece.
  • Flexibilitate – atunci când ai nevoie de libertate de mișcare; jachetele și pantalonii softshell sunt stretch pe 2 sau 4 direcții.
  • Căldură – deși nu este încadrat în categoria articolelor termice în condiții de temperaturi moderate, softshell-ul poate oferi un nivel de căldură. De exemplu poti opta în locul unui polar subțire și un hardshell pentru un softshell.

Aspecte contra

Dintre elementele care ar putea înclina balanța în celălalt sens sunt (nu sunt sunt neaparat aspecte negative ci mai degrabă factori care te-ar putea determina să nu alegi în acel moment un softshell):

  • Valori medii ale impermeabilității – softshell-ul are o rezistență mai scăzută la apa și vânt față de un hardshell – care vine cu o membrană superioară.
  • Greutatea – dacă greutatea este un criteriu esențial și ai nevoie de un echipament super light atunci un astfel de articol poate fi a doua opțiune.

Toamna aceasta vino la Maia Outdoor

“Chiar am nevoie de un softshell?”

Dacă nu ești hotărât în privința acestui tip de material iată 2 întrebări care te vor ajuta să faci alegerea potrivită.

  1. Mă implic în activități outdoor în care există probabilitatea să transpir?
  2. Sunt mai mult afară când este senin sau ninge, decât atunci când plouă torențial sau lapovițează?

Daca ai raspuns cu DA atunci te așteptăm în magazinul Maia Outdoor sau online să-ți alegi sofsthell-ul în acest sezon.

Maia Outdoor

Lasă un Comentariu