Sacul de dormit confortabil in orice conditii

0
424

Ai ales un cort și acum nevoie de sacul de dormit perfect pentru o noapte la munte?

vango
Saci de dormit VANGO

În acest ghid vom incerca sa punctam tot ce trebuie sa iei in considerare atunci cand alegi un sac de dormit, asta pentru a te simti perfect confortabil indiferent unde ai de gand sa petreci noaptea la cort.

In primul rand trebuie sa hotarasti unde vei folosi sacul de dormit si in ce conditii, asta pentru ca in general toata lumea are o temperatură diferită la care poate dormi confortabil. Barbatii și femeile au nevoi diferite din acest punct de vedere si de aceea trebuie mereu sa fii atent la temperatura de CONFORT a sacului de dormit, astfel vei putea să alege ceva care este potrivit pentru tine si pentru perioada din an in care campezi. 

Vango Ultralite
Vango Ultralite

Luand in calcul temperatura de confort a corpului tau si conditiile in care vei merge in camping vei putea foarte usor sa hotarasti ce fel de sac ti se potriveste. Conform acestui prin criteriu vei putea alege usor intre un sac de dormit de iarna, unul de 3 sezoane sau un sac de vara.

Este bine de stiut ca ratingurile extreme sunt o masura a temperaturii de supraviețuire pentru acel sac de dormit, acest lucru este pur și simplu un ghid si in general poate fi diferit de la o persoana la alta. Mereu trebuie sa consideri faptul ca toate aceste temperaturi sunt calculate pornind de la faptul ca vei dormi purtand un strat de bază (nu bumbac – realizat din lana merino sau sintetic), care nu trebuie sa fie ud, iar sub sacul de dormit se afla o saltea care sa te izoleaze fata de sol.

Selectati mereu un sac de dormit cu un rating de temperatură un pic mai scazuta decât cea mai joasă temperatură la care vă așteptați. Nu uita ca dacă temperaturile rămân mai mari decât era de așteptat, puteți ventila cu ușurință sacul de dormit lasandu-l deschis.

Vango Nitestar 250
Alege VANGO Nitestar 250

Saci de dormit tin de cald prin captarea aerului cald, de aceea forma sacului de dormit este al 2-lea cel mai important lucru atunci cand vine vorba de confort.

Exista astfel doua mari categorii de saci de dormit, cei rectangulari (care se utilizeaza mai mult in campinguri fiind mai voluminosi) si sacii tip mumie, pentru backpacking (care datorita formei capteaza mai bine caldura corpului).

Trebuie sa stii ca sacii dreptunghiulari sunt mai încapatoari decat cei pentru drumetie compromisul fiind încalzirea mai putin eficienta. Sacii dreptunghiulari sunt mai confortabili datorita formei si prin asta sunt prima alegere pentru cei care cauta mai mult spatiu pentru picioare.

Alege sacul de dormit VANGO Harmony pentru confortul suplimentar dat de forma dreptunghiulara.

Daca te gandesti sa iesi la o tura cu cortul, pe un traseu montan, atunci alegerea cea mai buna este un sac de dormit tip mumie. Sacii de dormit in forma de mumie, de la VANGO, sunt conici în partea de jos pentru a ajuta la menținerea aerului cald în interior și aproape de corp. Sacii în formă de mumie au umar si sold cu latimi ceva mai înguste, tot în scopul de a maximiza caldura si in acelasi timp ei sa aiba o greutate cat mai redusa. Acestia pot varia de la utilizare pentru un singur sezon pana la sacii speciali pentru expediție, conceputi pentru confort si la temperaturi sub zero grade.

Vango packs
Vango compresible packs

Cand e vorba de sacii de dormit tip mumie, trebuie sa stii ca acestia sunt si mult mai compacti, iar ultimile modele aparaute contin fibre sintetice cu canale speciale, care permit o izolatie termica mare.

Alege sacii de dormit din categoria VANGO Ultralite pentru capacitatea lor de izolatie termica si compresibilitatea mare, lucru care ii face foarte usor de transportat.

Trebuie stiut ca sacii de dormit seamana mult cu o jacheta, atunci cand vine vorba de echipament, astfel tipul de izolatie folosit este foarte important atunci cand vrei sa supravietuiesti in conditii extreme. Nevoia de izolare foarte eficientă pentru a tine de cald la temperaturi extreme a dat nastere sacilor de dormit cu puf, care oferă o alternativă mai durabilă și compresibila decat cei cu umplutura sintetica, dar presupun si un pret ușor mai mare.

Nu in ultimul rand, cateva caracteristici suplimentare sunt foarte importante pentru a-ti oferi o noapte linistita, chiar si atunci cand conditiile meteo nu sunt favorabile. De exemplu ivelisul exterior al unui sac de camping VANGO este de obicei realizat dintr-un nailon Ripstop sau poliester, cu tratament DWR, pentru durabilitate si rezistenta la apa. Captusela, pe de altă parte, trebuie să promoveze dispersarea umezelii corpului dar si confortul la atingere. 

Fermoarele rezistente la uzura si capabile sa desfaca sacul in 2 directii, gluga cu reglaj special, perna pentru confort, protectiile pentru pierderea caldurii in zona gatului sau buzunarul pentru mp3 sunt si ele accesorii foarte importante in alegerea unui sac de dormit. Sacul de dormit, in unele cazuri, poate fi dublat (sau vin în marime dubla) prin intermediul fermoarului cu alti saci asemanatori, lucru foarte util in cazul in care doresti să dormi alaturi de cineva.

Saci de dormit VANGO
Sacul de dormit VANGO

Vango are o istorie lungă și foarte respectata in proiectarea si fabricarea de echipament pentru entuziastii outdoor. Brandul a aparut in vestul Scoției în 1966, iar numele”Vango” este pur și simplu o anagrama a Govan, o zona în Glasgow, unde a început compania.

Intreaga gama de produse VANGO o gasesti acum la MaiaOutdoor.ro, intra si alege produsul perfect pentru tine.

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro

Lasă un Comentariu