Luna August – Luna responsabilitatii pe munte cu Salvamont Romania

0
39

Anul acesta, pe parcursul lunii August, Dispeceratul National Salvamont a desfasurat campania “-1” – cu scopul prevenirii si reducerii numarului de accidente pe munte. Este cunoscut faptul ca luna August este una din cele mai dificile luni din an pentru salvamontisti.

Salvamont Romania - Luna Responsabilitatii pe munte

De aceea Salvamont Romania a venit in sprijinul turistilor cu o serie de articole si recomandari pentru diverse situatii ce le putem intalni in drumetiile noastre montane. Cateva exemple: alimentatia si hidratarea in turele montane, intalnirea cu fauna, protectia in caz de furtuna, cum apelam la serviciile de urgenta si cum ne comportam pe munte. Toate aceste recomandari sunt in continuare disponibile pe pagina Salvamont Romania.

Si chiar daca ne apropiem de sfarsitul lunii August – suntem indemnati sa fim in continuare responsabili in turele noastre montane, prudenti si sa respectam intotdeauna indicatiile specialistilor. Vezi aici cateva recomandari pe care le poti citi si pe blogul nostru

Mai jos – text preluat din postarea Salvamont Romania:

Dragi prieteni ai muntelui și ai 𝐒𝐀𝐋𝐕𝐀𝐌𝐎𝐍𝐓 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, suntem aproape de finalul lunii 𝐀𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭, cea mai grea lună din an pentru salvamontiști, o lună caracterizată prin foarte multe accidente pe munte și cu cel mai ridicat grad de dificultate.
‼️ 𝗜̂𝗺𝗽𝗿𝗲𝘂𝗻𝗮̆ trebuie să conștientizăm că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor, deopotrivă turiști și salvamontiști. Facem eforturi deosebite, ne pregătim permanent, reușim dotări de excepție cu echipament performant de salvare, prim ajutor și intervenție, refacem marcaje și trasee turistice, refacem sau construim refugii de salvare, baze, posturi și cabinete medicale Salvamont, facem acțiuni educative, asigurăm asistența de specialitate, facem patrulări preventive, dar avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră pentru a avea un munte mai sigur și cât mai puține evenimente. Împreună cu celelalte structuri cu responsabilități în salvarea de vieți omenești pe munte, dispeceri SNAU 112 din cadrul STS Serviciul de Telecomunicații Speciale, cei din dispeceratele integrate /comune ISU- SAJ sau dispeceratele Salvamont județene sau cel național, echipajele de pe ambulanțele SAJ sau SMURD, echipajele de pe elicopterele SMURD-IGAV, încercăm permanent să menținem, la cele mai înalte standarde de calitate, desfășurarea activității de 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐭̦𝐢!
⛑ 𝐒𝐀𝐋𝐕𝐀𝐌𝐎𝐍𝐓 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 a lansat proiectul ”-1” prin care ne propunem ca, împreună cu dumneavoastră, să facem in luna August un pas mic, poate cel mai mic posibil, și să reducem numărul de accidente pe munte , de persoane accidentate grav care au necesitat transport cu ambulanțele SAJ , SMURD sau cu elicopterele SMURD-IGAV și de persoane decedate pe munte măcar cu o singură persoană. De peste 25 de ani, de la an la an numărul de accidente crește constant și îngrijorător și acest fapt trebuie sa fie un mare semnal de alarmă pentru noi toți.
‼️ Fiți alături de 𝐒𝐀𝐋𝐕𝐀𝐌𝐎𝐍𝐓 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 în campania ”-1” și haideți să câștigăm împreună măcar un zâmbet pe fața unui turist, a familiei și prietenilor lui.
Cifrele lunii August 2021 :
📌 508 persoane accidentate pe munte
📌 199 de persoane predate ambulanțelor SAJ, SMURD și elicopterelor SMURD IGAV
📌 6 persoane decedate pe munte predate serviciului IML
Atasam alaturat un grafic comparativ cu cazuistica lunii iulie acestui an fată de anul trecut si cresterile ingrijoratoare ale numarului de accidente montane.
🏔 𝐒𝐀𝐋𝐕𝐀𝐌𝐎𝐍𝐓 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚, salvatorii în roșu – culoarea salvatorilor de vieți, întotdeauna prietenii dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților 

Salvamont Romania - Luna responsabilitatii pe munte

Articolul precedentDecalogul aptitudinilor pentru drumetii montane
Articolul următorCe includem in echipamentul pentru iarna?
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu