Ionuţ Ştefănescu, Adrian Laza şi Iulian Petre au reuşit să urce pe vârful Cho Oyu

0
440

„Am urcat pentru Piatra Neamţ şi pentru România“. Mesajul alpiniştilor  Ionuţ Ştefănescu, Adrian Laza şi Iulian Petre care au reuşit să urce pe vârful Cho Oyu (8201 metri), o performanţă personală şi de echipă realizată în condiţii grele de ascensiune.

Cei trei alpinişti din Neamţ au atins vârful Cho Oyu (8201 m) pe 30 septembrie, fructificând o fereastră de vreme mai bună pentru atacul final al crestei. Timp de două zile, condiţiile meteo au fost neprielnice urcării, cu ninsoare fără încetare, -10 grade în termometre şi risc de avalanşe.   „Am urcat pentru Piatra Neamţ şi pentru România“ a transmis alpinistul Ionuţ Ştefănescu din tabăra de la 5700 m, unde a campat alături de colegii de echipă timp de o săptămână deoarece autorităţile chineze nu au permis coborârea până pe data de 7 octombrie.   Iulian şi Adrian au cucerit optmiarul pe 30 septembrie, la ora 12.00, iar Ionuţ a ajuns la 13.30, fără oxigen suplimentar.

„Este o performanţă personală şi de echipă, dar am purtat cu mine, în suflet, gândurile tuturor celor care au crezut că este posibil, m-au încurajat şi m-au susţinut. Valoarea echipei este dată de modul în care fiecare membru ştie să-şi depăşească slăbiciunile şi înţelege să colaboreze! Îmi felicit colegii de expediţie!“, a mai spus Ionuţ Ştefănescu.

 

 

Lasă un Comentariu