De ziua lor îți aducem câteva sfaturi despre cum să mergi în drumeție cu copii.
Nu amâna planurile de drumeție dacă nu ai cu cine să îi lași pe cei mici. Maia Outdoor îți oferă câteva sfaturi cum mergi în drumeție cu copii și cum să le transformi experiența în una cât mai plăcută. Momentele petrecute în familie sunt întotdeauna cele mai frumoase dar să-i mobilizezi pe cei mici pe traseu poate fi uneori mai dificil decât ai crezut.
Regula de bază: adaptează-ți cerințele în funcție de vârsta și de traseul pe care urmează să îl faci și aplică de fiecare data următoarele sfaturi:
1. Privește lucrurile din perspectiva unui copil
Începe cu lucrurile mici și alege pentru început trasee cu un grad redus de dificultate, cu o durata de 1 pana la 2 ore în total. Drumețiile în apropierea locuinței sunt indicate inițial mai ales ca deplasările lungi ii pot obosi pe copii chiar dinainte de a începe traseul propriu-zis. Pasul celor mici trebuie sa dicteze ritmul și nu uita să le oferi o pauza la jumătatea drumului, poate chiar un mic picnic. Le poți arata cum se gătește outdoor cu un arzător și o butelie și cu siguranță nu vor face mofturi la mâncare.
Poți încerca să integrezi în traseu și porțiuni mai îndrăznețe cu mici obstacole pe care copii le pot trece. În felul acesta drumeția devine una mai palpitanta și nu vei auzi prea des expresia “m-am plictisit”.
2. Nu uita lucrurile esențiale
Un prieten apropiat copilului tău îl poate motiva mult mai mult decât poți tu. Împreună copii pot face mult mai multe lucruri inclusiv mersul în drumeție, impulsionându-se unul pe celalalt. Tu ocupa-te de gustări.
Îi poți da șansa celui mic sa îți care singur lucrurile importante într-un rucsac pe mărimea lui – o sticlă cu apă, o jacheta sau un sandwich. Ai grija să nu îngreunezi prea mult rucsacul fiindcă vei fi nevoit sa îl transporți tot tu în caz de oboseala. Atunci când pornești la drum cu copii sa nu îți lipsească șapcă și un rând de haine de schimb și asigură-te că încălțămintea este una confortabilă.
3. Generează entuziasm
Stârnește curiozitatea celui mic dinainte de a porni în drumeție: o scurtă istorie, o legendă a locului, lucruri interesante despre plantele sau animalele pe care le poate întâlni. În felul acesta cel mic va fi dornic să pornească la drum și să parcurgă tot traseul. Poți lua cu tine o hartă și o busolă, un binoclu sau un aparat foto și “documentează” toată aventura.
4. Continuă în același ritm
După ce ai experimentat câteva plimbări ușoare, încearcă să menții ritmul și să mergi constant în drumeții cu cei mici. Poți crește progresiv durata și dificultatea traseului și în timp și cu răbdare vei putea observa cum copii fac față noilor trasee. Curând le vei putea face introducerea în turele cu cortul sau cele de mai multe zile.
Maia Outdoor încurajează mișcarea de la cele mai mici vârste și susține și pe cei mici și pe cei mari cu echipament și sfaturi utile. Te așteptam în magazin sau online pentru mai multe detalii.
La Mulți Ani, copii!
[…] În drumeție cu copii […]