GORE-TEX Transalpine Run

0
203

Gore-Tex Transalpine Run – o cursă la superlativ!

 

Gore-Tex Transalpine Run 2017
Gore-Tex Transalpine Run 2017

Una dintre cele mai dificile dar în același timp speculoase competiții de alergare montană are loc în această perioadă: Gore-Tex Transalpine Run. Între 3 și 9 septembrie mai bine de 300 de echipe vor încerca traversarea Alpilor parcurgând 4 tari: Germania, Austria, Elveția și Italia.

Gore-Tex Transalpine RunPrima ediție a avut loc în 2005 iar de atunci evenimentul s-a transformat în una din cele mai prestigioase curse la care iau startul alergători de top. Prezența mediei este nelipsita iar cele peste 40 de naționalități înscrise la start oferă o atmosferă internațională.

Suntem mândri că la ediția din 2017 participă 2 pietreni – membri ai Asociației Sport Natura – Andrei Grigoroae și Tudorel Buzoi. Pentru cunoscători, cei doi pietreni sunt nelipsiți de la concursurile de alergare montană și principalii organizatori ai maratonului Bate Toaca și Semimaratonului Curtea Doamnească.

Andrei Grigoroae si Tudorel Buzoi la Gore-Tex Transalpine Run
Andrei Grigoroae si Tudorel Buzoi la Gore-Tex Transalpine Run

A 13-a ediție Gore-Tex Transalpine Run pornește din Fischen im Allgäu, Bavaria (GER) și are finish-ul în Sulden am Ortler (Tirolul de sud – Italia). Concursul este împărțit în 7 etape însumând în total 267.4 km – peste 15.500 m în ascensiune și 14.400 m în coborâre.

Gore-Tex Transaslpine Run
Gore-Tex Transaslpine Run

Echipele formate din 2 concurenți trebuie să treacă prin mai multe check-point-uri (câte 5 pe fiecare etapă) și să se încadreze în timpii dați.

Le ținem pumnii celor 2 atleți români prezenți la start. Succes Andrei și Tudorel!

Maia Outdoor

Lasă un Comentariu