Dermizax

1
961

Dermizax

 este cea mai noua membrana utilizata la diferite modele de jachete sau geci. Proiectata de cei de la TORAY a fost rapid adoptata de numeroase branduri datorita proprietatilor deosebite, marii producatori incluzand-o in modelele lor de top.

Ce este?

O membrana ultra rezistenta la apa si la vant ce abosarbe umezeala si asigura protectie indiferent de conditiile meteo mentinandu-se in acelasi timp foarte confortabila. Acest tip de membrana este una hidrofila, ce foloseste tehnologia moleculelor in miscare, fiind mult mai eficienta fata de membranele microporoase. Membrana  are o textura neteda, greutate redusa si elasticitate sporita pentru un maxim de confort indiferent de activitatea desfasurata.

Proprietati membrana

  • 200% elasticitate – flexibilitatea foarte mare permite intinderea materialului pana la 2 ori fata de dimensiunea initiala, in orice directie. Articolele realizate cu aceasta membrana au garantata libertatea de miscare si confortul.
  • reglare termica – tehnologia moleculelor in miscare permite reglarea termica (moleculelor de polymer se misca mai rapid la temperaturi ridicate si mai incet atunci cand este mai putina caldura). Altfel spus cand corpul depune mai mult efort si se supraincalzeste respirabilitatea creste si invers, daca este mai frig atunci caldura este retinuta.
  • durabilitate – lipsa unei structuri microporoase nu permite patrunderea murdariei, a cristalelor de sare sau retinerea apei si deteriorarea membranei la temperaturi scazute. Acest material isi pastreaza toate proprietatile chiar si dupa ani de purtare.
  • usor de intretinut – calitatea membranei ii permite sa isi pastreze proprietatile chiar si dupa multiple spalari cu detergenti normali si fara impermeabilizare ulterioara. (Este recomandata totusi o ingrijire cu produse specifice).
  • continua dezvoltare – specialistii lucreaza permanent la dezvoltarea si imbunatatirea proprietatilor acestui material, astfel ca in fiecare an Dermizax  vine cu noi materiale si tehnologii.
Proprietati membrana Dermizax
Proprietati membrana Dermizax
Proprietati membrana Dermizax
Impermeabilitate membrana Dermizax

Caracteristici membrana

  • Rezistenta la apa – membrana Dermizax are o rezistenta la apa ce porneste de la un minim de 20.000 mm coloana de apa (o cantitate ce garanteaza o calitate superioara)
  • Respirabilitatea – poate fi de 30.000 g/m2/24h in cazul articolelor cu 3 straturi Dermizax™ si pana la 40.000 g/m2/24h pentru articolele cu 2 straturi Dermizax™ (o valoare foarte ridicata in comparatie cu alte membrane). Cea mai noua membrana, Dermizax NX are o respirabilitate de pana la 50.000 g/m2/24h atunci cand este utilizata in 2 straturi.

Tipuri de membrane 

  • Dermizax – membrana subtire si usoara, impermeabila si rezistenta la vant dar moale, neteda si elastica in acelasi timp, cu excelente proproietati de respirabilitate
  • Dermizax NX – cea mai noua tehnologie a celor de la Dermizax, premiata de ISPO in 2011. Aceasta membrana ofera protectie sporita in activitati suprasolicitante sau vreme extrema. Are o respirabilitate de doua ori mai mare fata de membara Dermizax clasic (pana la 50.000 g/m2/24h).
  • Dermizax EV – ultra rezistenta, are aceleasi proprietati de impermeabilitate si rezistenta la vant, facand fata cu brio la cantitati mari de apa
  • Dermizax MP – este o membrana microporoasa de aceasta data, special proiectata pentru a face fata conditiilor mai dure, rezistenta la apa si cu proprietati water-repellent

 

Articolul precedentWaterproof
Articolul următorM Softshells de la Marmot
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

1 COMENTARIU

Lasă un Comentariu