Vino și “Bate Toaca” pe 30 Iunie 2018

0
573

A VI-a ediție Bate Toaca va lua startul pe 30 Iunie 2018 din stațiunea Durău

Cel mai iubit concurs de alergare montană din județul Neamț, Bate Toaca,  te așteaptă la cea de-a VI-a ediție. Pe 30 iunie în stațiunea Durău, alergători profesioniști, amatori, pasionații de mișcare și familii cu copii vor porni entuziaști pe potecile Ceahlăului.

Asociația Sport Natura, responsabilă pentru organizarea evenimentului, împreună cu partenerii, Consliul Județean Neamț și Parcul Național Ceahlău, sponsorii și voluntarii promit și în acest an eveniment memorabil.

Înscrierea la concurs se poate face online până la data de 15 Iunie sau la secretariatul din camping cu o zi înainte de concurs. Pentru înscriere accceseaza link-ul aici. Validarea înscrierii se face după plata taxei de participare.

Pentru a participa la concurs organizatorii recomandă concurenților:

  • experiență generală pe munte
  • experiență în parcurgerea unei zone alpine cu posibile pasaje dificile
  • capacitatea de orientare în condiții de vreme rea
  • să cunoasca regulile de comportament în caz de pericol și urgență în zona montană
  • să fie conștienți de posibilele situații de risc ce pot apărea pe traseu (în ciuda tuturor măsurilor de siguranță luate de organizatori)
  • fair play și prietenie pe traseu
  • niciun premiu nu este mai presus de sănătatea și de viața lui sau a altor participanți și să acționeze în consecință atunci când simt sau observă un pericol

Ca o noutate în acest sezon concurenții la proba Maraton (cea mai solicitantă) vor fi contactați telefonic de organizatori și vor susține un interviu telefonic referitor la experiența în alergarea montană. Tot pentru proba MARATON este necesară o adeverință medicală care atestă că sunt apți medical pentru efort fizic.

Categorii Bate Toaca – ediția 2018

Ca de fiecare data concursul are 2 probe individuale contra-cronometru și o cursă dedicată familiilor:

          Cursa VERTICALĂ

  • Acesta pornește din camping-ul Leon (Durău) și are o lugime de aproximativ 18 km cu 1300 m diferență de nivel pozitivă
  • Traseul din acest an este camping Leon-stațiunea Durău-Cabana Fântânele-Cascada Duruitoare-Cabana Dochia-Cabana Meteo-Cabana Fântânele-stațiunea Durău-camping Leon – ca noutate în acest an concurenții vor trece de două ori pe la Cabana Fântânele

Categoriile de vârstă pentru aceasta proba sunt:

  • Feminin: 18-29 ani, 30-39 ani, 40 plus.
  • Masculin: 18-29 ani, 30-39 ani, 40 plus.

*Va fi luată în considerare vârsta împlinită la data concursului. La proba Verticală se pot înscrie și minorii cu vârstă peste 16 ani – în baza unei declarații de responsabilitate a părintelui/tutorelui

         MARATON – probă inclusă în Circuitul Carpaților

  • Cea mai solicitantă probă cu o lungime de aproximativ 38 km și 3350 m diferență de nivel pozitivă
  • Traseu: camping Leon-stațiunea Durău-Cabana Fântânele-Poiana Nican-Cascada Duruitoare-Piatra Lăcrămată-La Pălărie-Poiana Stănile-Poiana Văratec-Poiana Maicilor-Clăile lui Miron-Cabana Dochia-Traseu Lutu Roșu-drumul axial (500 m)-traseu Jgheabu cu Hotar- Cabana Dochia-Vf. Lespezi-Cabana Meteo-Cabana Fântânele-stațiunea Durău-camping Leon.

Categoriile de vârstă pentru proba maraton sunt:

  • Feminin: 18-34 ani, 35 plus
  • Masculin: 18-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50 plus

*Va fi luată în considerare vârsta împlinită la data concursului

        Cursa FAMILIEI

  • Echipele pot fi formate din minim un copil și un adult dar nu mai mult de 5 membri
  • Traseul este unul ușor, cu o lungime de aproximativ 8 km și poate fi  parcurs și de copii
  • Traseu: camping Leon – stațiunea Durău – traseu Cascada Duruitoare până în Poiana Viezuri – Cabana Fântânele – Stațiunea Durău – Camping Leon

Ca recomandare din partea organizatorilor: “Pe traseul de coborâre de la Cabana Fântânele concurenții Cursei Familiei care vor fi ajunși din urma de participanții la probele individuale, trebuie să rămână grupați, pe aceeași parte a potecii, încetinind deplasarea, pentru a le oferi cale libera celorlați. Doar așa se pot evita accidentele sau alte evenimente neplăcute. Concurenții Cursei Familiei nu au voie să acorde asistență celor din probele individuale ( apă, hrană, preluare echipament obligatoriu etc.) dar îi pot încuraja“.

Programul orientativ al evenimetului, regulamentul complet dar și alte informații utile poți afla de pe site-ul official al evenimentului Bate Toaca.

Maia Outdoor și Bate Toaca

Maia Outdoor este un susținător activ al oricărui concurs sau eveniment ce încurajează mișcarea în orice formă. Suntem alături de Asociația Sport Natura ca parteneri și voluntari activi.

La ediția din acest an, Maia Outdoor vine la Bate Toaca și cu produse și echipamente pentru concurenți sau suținători. Daca ai nevoie de un accesoriu pe ultima sută de metrii sau ți-a “scapat” un articol din kit-ul obligatoriu îl vei putea găsi la noi.

Organizatorii recomandă concurenților următoarele articole obligatorii:

  • Cursa VERTICALĂ: Încălțăminte adecvată tip trail-running, borsetă sau rucsac, bidon pt. minimum 0.5 litri lichide, haină ploaie și număr concurs (ultimul va fi asigurat de organizatori)
  • MARATON: încălțăminte adecvată tip trail-running, borseta sau rucsac, bidon pt. minimum 0.5 litri lichide, haină ploaie, pantalon lung, telefon mobil, căciulă/bandana și număr concurs (ultimul va fi asigurat de organizatori).

Iar opțional mai poți lua cu tine pe traseu: bețe trekking, fluier, folie supraviețuire.

                       Articolele obligatorii sunt marcate cu bulina portocalie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toate produsele recomandate le poți găsi online pe site-ul Maia Outdoor la secțiunea Alergare.

Trăiește-ți pasiunea cu spor(t) în toate!

Articolul precedentÎntâmpină vara “în picioarele goale” La Caiace
Articolul următorDe ce să alegi rucsacii Vango F10 Alplite
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu