Tura estivala cu Vango Soul 200

1
375

Echipa de montaniarzi Maia Outdoor a plecat la mare. Si cum nu puteam abandona complet ideea de munte am luat cu noi cortul Vango Soul 200 si am ales sa petrecem 4 zile in camping.

Cort Vango Soul 200
Cort Vango Soul 200

Inca de la inceput, de la impachetarea rucsacului pot sa adaug un atu al acestui cort. A incaput foarte bine intr-un rucsac de 45l si nu a ingreunat bagajul avand doar 2.2 kg. Profitand de vremea buna si temperaturile ridicate am optat pentru un singur sac de dormit astfel ca loc in rucsac a fost suficient. Fie ca il pui in interiorul rucsacului sau pe exterior acest cort este usor de transportat – chiar si intr-o drumetie montana. Greutatea redusa constituite un mare avantaj mai ales atunci cand parcurgi distante mari pe un soare puternic.

Primul camping, la Vama Veche a constituit un prilej bun de a testa cortul din punct de vedere al dimensiunilor sale. Intr-un decor superb, langa plaja si avand la dispozitie 2800 mp ne-a fost repartizat un spatiu foarte mic pentru a amplasa un cort de 2 persoane. Desi primul gand a fost ca Soul 200 nu va incapea acolo am avut surprinderea sa constatam ca ne-a ramas loc suficient si pentru bagaje si pentru a ne misca confortabil in jurul lui.

La interior au incaput perfect 2 izoprene unul langa altul, toate maruntisurile de prin rucsac iar buzunarele interioare chiar sunt practice (am avut la indemana trusa medicala, frontala, ochelarii si crema de soare). Micul antreu al cortului a gazduit cat timp am fost plecati cei doi rucsaci ai nostri. De retinut: este important sa il intinzi bine si sa il ancorezi stabil.

Ridicarea si strangerea acestui model de cort este una foarte usoara. Ne-a fost util acest aspect caci a doua zi am pornit cu bagajele in spate catre al doilea camping. Am trecut la rand prin 2 Mai, Mangalia, Venus cu cortul in spate si ne-am oprit in Jupiter. Aici am avut ocazia sa testam rezistenta la apa a cortului Vango Soul 200. Nu ca ar fi plouat pe litoral saptamana trecuta dar din grija personalului, cortul nostru a facut “baie” doua zile la rand; noi si florile langa care am campat. Verdict – nici un strop la interior.

Am incercat pe cat posibil sa prindem mai multa umbra in locul amplasarii cortului si sa putem sta confortabil in el. In bataia directa a razelor soarelui insa trebuie sa lasi usa deschisa, chiar daca cea interioara are plasa. In privinta condensului, asa cum imi spunea cineva “nu s-a inventat inca un cort in care sa nu apara condensul” astfel ca Vango Soul 200 nu face exceptie; totusi poti dormi linistit pentru ca picaturile de apa nu ajung in cel interior si in doar cateva minute de soare folia exterioara este uscata.

Si daca ai si rabdare sa il impaturesti cum trebuie la strangere, cortul intra perfect in husa de transport si e gata de o noua drumetie.

Pe scurt despre cortul Vango Soul 200:

Cort Vango Soul 200
Cort Vango Soul 200
  • greutate mica: 2.2 k (il poate duce o singura persoana, nu e cazul sa fie impartit)
  • ocupa un spatiu mic in rucsac
  • poate fi amplasat chiar si in spatii mici
  • suficient de spatios la interior (incap 2 izoprene unul langa altul)
  • rezista bine la apa
  • buzunarele interioare chiar sunt practice iar antreul iti poate gazdui si proteja rucsacii
  • il ridici destul de repede, il strangi mult mai repede

Un sfat util: daca iti amplasezi cortul pe un sol mai tare (mai uscat asa cum am nimerit noi) incearca sa bati cuiele de ancorare cu un ciocan/piatra; fiind cuie usoare, din aluminiu se pot “stramba” mai repede.

Recomandarea noastra: porneste cu incredere la drum cu cortul Vango Soul 200. Este mic, usor si practic si iti garanteaza libertate de miscare!

 

Articolul precedentMELISSA SANGYM la caiace
Articolul următorE timpul pentru geaca tehnica
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

1 COMENTARIU

Lasă un Comentariu