Test Rucsac Vango

0
349
Rucsaci Vango

Rucsac Vango Alto 40L

 

Am ales rucsacul Vango Alto 40l după multe experienţe neplăcute cu rucsaci de capacitarea mare (de 50l sau 60l) în turele de o singură zi pe munte. Deşi exista şi varianta de 30l am ales rucsacul mai mare de 40l pentru că vroiam un rucsac usor în care sa încapă şi mult şi puţin (lucru important dacă vrei un rucsac atât pentru vară cât pentru iarnă).

Nu mi-am dorit un rucsac tehnic pentru că am încercat în magazin mai multe variante, iar cele tehnice aveau de multe ori câteva sute de grame în plus şi funcţii care eram conştient ca nu le voi folosi în turele scurte pe munte. Rucsacul e gândit pentru turele de 1 şi chiar 2 zile cu oprire la cabană.

Ce mi-a plăcut la rucsacul Vango

 

În primul rând, şi cred cel mai important lucru la un rucsac de munte indiferent de capacitate, mi-a plăcut felul în care se aşează în spate.

Rucsacul se ajustează foarte bine şi foarte uşor, iar sistemul de spate cu spumă şi bretelele late îl fac confortabil chiar şi atunci când este încărcat peste capacitatea lui (tineţi mereu cont că un rucsac cu litraj mic nu este făcut să care între 10-15 Kg).

Al doilea lucru care mi-a plăcut este funcţionalitatea lui, deşi nu este un rucsac tehnic. Practic deschiderea rucsacului în partea de jos m-a convins să îl achiziţionez. Această deschidere suplimentarea este foarte bună atunci când vrei să scoţi ceva de la fundul rucsacului, dar nu vrei să scoţi tot din rucsac (spre ex. colţarii, o jachetă mai groasă sau o pereche de sosete de schimb).

Calitatea materialelor este şi acesta un atu al rucsacilor Vango, lucru pe care l-am observat după ceva utilizare. Deşi iau rucsacul pe munte aproape în fiecare weekend nu pot vedea urme de uzură, zonele expuse fiind realizate din materiale rezistente (spre exemplu partea de jos a rucsacului este realizat din cordura, material renumit pentru rezistenţă).

Ce nu mi-a plăcut la rucsacul Vango

 

Bacpack Vango Alto Detail
Deschidere în partea de jos VANGO

Un dezavantaj ar fi faptul că buzunarele laterale nu sunt foarte elastice, lucru care te constrânge să iei cu tine doar sticle de maxim 1 litru de apă. Tot legat de aceste buzunare recomand poate rucsacii care au buzunarele din material ceva mai rezistent (vezi Vango Boulder 35 şi 45), asta pentru că există riscul ca plasa să se agaţe usor în crengi şi apoi să se rupă.

Al doilea lucru negativ ar fi faptul că deşi  aşezarea beţelor pe rucsac nu a fost prea bine gândită, deşi clemele par foarte solide. Problema am rezolvat-o poziţionând beţele în unul din buzunarele laterale, lucru care îl recomand la toti rucsacii.

În fine, mi-ar fi plăcut cel puţin un buzunar suplimentar pe exterior, lucru care îl găsesc foarte practic dacă vrei să fii bine organizat cu lucrurile tale.

Concluzie

 

Pentru sistemul de spate şi materiale un rucsac Vango l-aş recomanda tuturor celor care vor un rucsac accesibil dar de bună calitate. Sigur există pe piaţă rucsaci mai tehnici, dar dacă îţi doreşti un rucsac uşor şi cu accesoriile esenţiale (de ex. husă de ploaie sau acces rapid) poţi alege cu încredere un rucsac Vango. Testăm produsele pentru a ne asigura de capacitatea lor reală şi te invităm să ne scrii şi tu un REVIEW (cu plusuri si minusuri) la toate produsele achiziţionate de la noi.

Intră pe situl Maia Outdoor să vezi şi alte modele de rucsaci Vango, majoritatea având recomandarea organizaţiei The Duke of Edinburgh’s Award.

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro

Articolul precedent10 semne că ai nevoie de bocanci noi
Articolul următorTalpa Vibram calcă gheaţa în picioare
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu