Test Pantaloni Gravity Stretch 6

0
1359

Pantaloni Gravity Stretch 6

Test Gravity Stretch 6
Test Gravity Stretch 6

Acum 2 ani aveam nevoie de o pereche de pantaloni din windstopper, pentru toamnă-iarnă-primăvară, aşa că am ales o pereche de la producătorul român Gravity. Primul lucru care m-a convins să fac această alegere a fost materialul utilizat, care pe lângă proprietatea de a opri vântul, s-a dovedit şi foarte elastic.

În al 2-lea rând am ales Gravity şi pentru că deţineam deja o jachetă din windstopper (jacheta Winter) de care eram deja foarte încântat, utilizând-o în câteva ture. Acum pot spune că mă bucur de un compleu bine realizat de la Gravity, fiecare piesă având însă elemente specifice care te protejează şi îţi oferă confort pe munte.

Ce mi-a plăcut la pantalonii Gravity Stretch 6

 

Gravity Stretch 6
Ventilatii Gravity Stretch 6

În primul rând pot spune că apreciez foarte mult confortul dat de materialul Schoeller ales. Pe lângă izolaţia termică bună dată de proprietăţile windstopper, faptul că pantalonii sunt foarte elastici şi oferă o mare libertate de mişcare este un mare atuu. Recunosc faptul că abordez cu încredere orice urcare, indiferent cât de înclinată e, şi nu simt nici un disconfort atunci când flezex genunchii. Recomand Gravity Stretch 6 atât pentru traseele montane cât şi pentru alte activităţi cum ar fi alpinismul sau mountain biking în sezonul rece.

Al 2-lea atuu al pantalonilor Gravity este dat de capacitatea de ventilaţie prin aerisirile laterale de pe picior. Fiind un pantalon pentru sezonul rece şi cu ceva întărituri pentru protectie termică mai bună, pe genunchi şi în zona şezutului, oferă o foarte bună protecţie termică. Proprietatea materialului de a conserva căldura vine cu un dezavantaj atunci când eşti expus pe versanţi sudici la soare. Aici intră în joc aceste aerisiri, atât de importante, care îţi oferă confort chiar şi când eşti expus la schimbări bruște de temperatură datorită soarelui sau doar efortului mai suţinut.

Pe locul 3 aş pune designul foarte tehnic şi bine realizat. Fiind echipament sportiv, până la urmă, felul în care este cusut este foarte important, iar aceşti pantaloni s-au dovedit foare confortabili, indiferent unde i-am utilizat. Pe lângă designul tehnic ales şi accesoriile practice, precum buzunarul pe picior sau întariturile speciale din zona gleznei, adaugă o valoare bună pentru preţul plătit.

Ce nu mi-a plăcut la pantalonii Gravity Stretch 6

 

Gravity Stretch 6
Gravity Stretch 6

Un minus al pantalonilor ar fi la faptul că materialul nu este 100% impermeabil, are doar un tratament care respinge apa şi se usucă destul de repede. De fapt, atunci când alegi echipamentul pentru sezonul mai rece la munte, trebuie sa fii conştient că va trebui să faci un compromis între impermeabilitate şi respirabilitate.

Mulţi folosesc acei suprapantaloni de la Gravity, care au un grad mai mare de impermeabilitate dar sunt, după parerea mea, mai puţin confortabili atunci când faci efort datorită lipsei elasticităţii. Recomand să evaluezi bine locul şi condiţiile unde vei utiliza pantalonii astfel vei putea înclina balanţa către impermeabilitate sau respirabilitate şi confort.

Un al 2-lea minus ar fi faptul că deşi au fost alese ceva cusături plate acestea se simt atunci când porţi pantalonii fără nimic pe sub ei. Deşi cred că este posibil să compromită rezistenţa sau croiul antatomic aş fi preferat mai puţine cusături sau cel puţin cusături mai înguste.

Concluzie

 

După o îndelungă utilizare pot spune că sunt destul de mulţumit de rezistenţa şi proprietăţile pantalonilor de la Gravity. Aş recomanda produsele Gravity atât pentru calitatea lor dar şi pentru faptul că sunt realizate în România, la Târgu Mureş. Sunt multe branduri pe piaţă la momentul acesta, dar dacă doreşti o pereche de pantaloni respirabili şi elastici pentru activităţile outdoor când temperaturile mai scad, îţi rcomand pantalonii Gravity.

Poţi alege în magazinul Maia Outdoor între mai multe variante, potrivite atât pentru sezonul rece cât şi pentru sezonul cald. Te aşteptăm în magazin să îi probezi sau intră online să poţi compara produsele outdoor. Dacă ai ales deja o pereche de pantaloni de la noi te invităm să ne scrii şi tu un REVIEW direct pe site.

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro

Lasă un Comentariu