Test Garmont 9.81 Escape Pro

1
410

Garmont 9.81 Escape Pro

Garmont 9.81 Escape Pro
Garmont 9.81 Escape Pro

Am ales semighetele Garmont 9.81 pentru turele cu bicicleta sau drumeţiile uşoare pe vreme bună la munte. În primă fază am crezut că am achiziţionat o pereche de pantofi sport obişnuiţi, dar abia după ce am făcut câteva ture pe munte mi-am dat seama că Garmont a realizat un produs special.

Recunosc faptul că eram convins de calitatea produselor de la Garmont datorită recomandărilor venite de la cei care au ales bocancii de alpinism. Se pare că nici în cazul semighetelor nu stau prea rău, asta pentru că semighetele 9.81 rezistă foarte bine şi acum, după aproape 2 ani de utilizare intensă în oraş şi outdoor.

Ce mi-a plăcut la Garmont 9.81 Escape Pro

 

Garmont 9.81

În primul rând am remarcat avantajul unei tălpi mai rigide pentru pantofii sport. Eram obişnuit ca doar bocancii de munte să-mi ofere o stabilitate mai bună pe treaseele de munte, asta până am început să port 9.81. Practic rama specială întărită cu structura TPU (Tri-Axle Chassis®), asigură o stabilitate foarte bună şi nu te lasă să simţi în talpă pietrele ascuţite pe care calci, lucru foarte bun pe traseele montane, mai ales dacă eşti în alergare.

Recomand Gramont 9.81 pentru aderenta tălpii Hypergrip. Ştiu că mulţi au auzit doar de Vibram, dar Hypergrip® împreună cu IceLock™, practic inserții cu filamente de sticlă, nu alunecă deloc indiferent pe ce teren te afli.

Recomand, datorită tălpii, aceste semighete împătimiţilor de moutain bike, pentru că atunci când eşti nevoit să urci o pantă pe lângă bicicletă o sa ai nevoie de încălţări adecvate.

Al treilea avantaj ar fi utilizarea tehnologiei G-beneFIT pentru acest model. Garmont oferă practic atât acel Heelock (sistem de fixare a călcâiului), cât şi un calapod sport specific. Pot spune că sunt foarte confortabili şi că nici nu m-am gândit la bătături în turele pe traseele montane.

Ce nu mi-a plăcut la Garmont 9.81 Escape Pro

 

Un compromis când am ales acest model a fost la raportul respirabilitate-impermeabilitate. Garmont 9.81 Escape Pro au partea de sus din mash respirabil, perfectă pentru zilele însorite dar mai puţin potrivită pentru trasele montane. Vântul şi umezeala pot fi neplăcute aşa că vă pot recomanda o varianta mai rezistentă la apă, aşa cum este 9.81 Trail Pro.

Un al doilea minus ar fi faptul că mi-a luat ceva timp potrivirea perfectă atunci când i-am cumpărat. Producătorul Garmont realizează încălţămitea pe calapoade diferite şi în funcţie de gamă. Aşa că la prima încălţare chiar dacă mărimea potrivită mi s-a părut un pic mai mare decât mă aşteptam, în timp s-a dovedit a fi alegerea potrivită. Trebuie să ţii cont şi de utilizarea semighetei, aşa că dacă te gândeşti să faci un traseu montan e bine să ai puţin spaţiu în partea din faţă.

Concluzie

 

Talpa HyperGrip Garmont

Datorită construcţiei solide (cu vârf din cauciuc), a aderenţei sporite şi fixării foarte bune pe picior, recomand Garmont 9.81 tuturor celor care sunt în căutarea combinaţiei perfecte între o gheată de munte şi un pantof de alergat.

Numele gamei 9.81, de la Garmont, vine de la acceleraţia gravitaţională, producătorul reuşind cu succes să realizeze o semigheată care oferă atât amortizare cât şi tracţiune bună. Sunt sigur că mulţi alergători montani mai avansaţi ar merge pe branduri consacrate, dar în acest domeniu şi Garmont începe să-şi spună cuvântul.

Modelul Escape Pro din păcate nu mai este în produţie, Garmont înlocuindu-l cu modele îmbunătăţite cum sunt 9.81 Trail Pro. Dacă eşti în căutarea încălţămintei pentru activităţile tale outdoor te aşteptăm în magazinul Maia Outdoor cu mai multe variante.

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro
Articolul precedentScapă de mirosul neplăcut cu şosetele MUND
Articolul următorCel mai mic bagaj de camping
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

1 COMENTARIU

  1. Perfect de acord!Mereu am privit cu suspiciune semighetele, în general, până la aceşti Garmont 9.81. Eu i-am testat pe munte, adevărat, pe vreme frumoasă. M-a uimit că nu am simţit lipsa bocancului! Pot fi fixaţi pe picior într-un fel pe care nu l-am aflat până acum la o încălţare. Practic, pare făcut pe piciorul meu!

Lasă un Comentariu