Hotelul de Gheață – culoare, muzică și…căldură!

0
1445

Hotelul de Gheață – atracția iernii din complexul Bâlea Lac – Munții Făgăraș

 

În cel de-al 13-lea an în care se construiește, ansamblul de iarnă de la Bâlea Lac cuprinde Hotelul de Gheață, Biserica de gheață și mai multe iglu-uri. “Materia primă” pentru construcția acestora o reprezintă blocurile de gheață extrase din Lacul Bâlea și zăpada din belșug din Munții Făgăraș. Pentru ridicarea hotelului se folosesc câteva mii de blocuri de gheață de dimensiuni mari, aproximativ 70 cm x 70 cm ce cântăresc în medie 70 kg.

În fiecare an este aleasă o temă cu care turiștii sunt întâmpinați la hotelul aflat la o înălțime de peste 2000 m. Anul acesta cele 14 camere și 6 iglu-uri ale complexului pun în scena muzica iar camerele sunt decorate cu sculpturi din gheață ale artiștilor autohtoni sau internaționali: Gheorghe Zamfir, Holograf, Corina Chiriac, Queen, ABBA, Madonna, Michael Jackson sau The Rolling Stone.

Este un an în care muzica și culoarea se împletesc în camerele hotelului. Și pentru că la Hotelul de Gheață se poate înnopta (menționăm că paturile sunt tot din gheață) gazdele s-au gândit la confortul termic al turiștilor și au ales saltelele moi, pături și blănuri pufoase dar și sacii de dormit Vango.

Pentru că temperatura medie în hotel variaza între -2 și +2 grade turiștii primesc înainte de culcare și câte un sac de dormit Vango Latitude 300. Modelul este unul deosebit de confortabil și oferă o protecție termică chiar și la temperaturi foarte scăzute. Astfel te poți bucura de o experiență inedită și o noapte “călduroasă” chiar și într-un Hotel de Gheață.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotelul este deschis turiștilor începând cu luna februarie. Poți face rezervări pentru cazare, poți doar să vizitezi sau să iei masa la restaurant. Accesul se face cu telecabina.

Iar dacă nu poți ajunge la Bâlea Lac te așteptăm la Maia Outdoor cu echipamentele Vango – inclusiv sacii de dormit Latitude prezenți în camerele hotelului de gheață și alte accesorii călduroase disponibile online sau în magazinul Maia Outdoor.

Lasă un Comentariu