Experimentează gătitul în camping

0
1401

Ai deja planuri pentru zile prelungite cu cortul? Anul acesta experimentează gătitul în camping și descoperă noi aventuri culinare.

Gatitul in camping
Gătește și savurează mese delicioase în camping

Fie că vei avea parte de zile lungi de relaxare într-un singur loc sau că vei campa în locuri diferite în fiecare seară, servirea mesei este unul din momentele importante. Atunci de ce să nu transformi acest moment într-unul deosebit în care să te relaxezi alături de cei care te însoțesc și să preparați ceva delicios.

Pentru partea de bucătărie de camping producătorii de echipamente outdoor s-au gândit la numeroase articole care să fie cât mai practice dar în același timp să nu fie foarte greu de transportat. Dintre acestea câteva accesorii sunt indispensabile în drumeția cu cortul.

Arzătorul și butelia

 

Arzator si butelie Pinguin
Arzator si butelie Pinguin

Deși te gândești că poți prepara o masă rustică, la foc de camping este bine să verifici înainte de a porni la drum dacă este permisă aprinderea focului. În plus poți să ai surpriza unei seri sau dimineți ploioase în care “materia primă” să fie udă și aprinderea focului una anevoioasă.

Mult mai util și prietenos cu mediul este un arzător de camping. Poți fierbe rapid apa pentru un ceai sau o cafea și poți încălzi sau prepara mâncare. Sunt mici, practice și nu scot fum, iar în plus sunt compatibile cu majoritatea tipurilor de butelii. Nu uita să iei cu tine o butelie mai mare dacă vei sta mai multe zile.

Tacâmurile

Spork pliabil
Spork pliabil

Mâncatul cu mâna se accepta atunci când ești sus pe munte dar dacă te încumeți să gătești cu siguranță vei avea nevoie de tacâmuri. Dacă vrei ceva practic și ușor poți opta pentru tacâmurile din polipropilenă dar dacă și acestea ți se par prea mult atunci un spork ți se potrivește perfect. Spork-ul este o combinație între lingură și furculiță (spoon + fork = spork) ușor și pliabil pentru a ocupa cât mai puțin spațiu.

Îți recomandăm să nu uiți să pui în rucsac, fie că mergi într-o drumeție scurtă sau una prelungită la cort și un briceag sau un cuțit multifuncțional,ce îți poate fi util nu doar în cazul servirii mesei.

Setul de vase

 

Set de vase pentru camping
Set de vase pentru camping

Setul de vase este foarte practic atunci când te simti ca un mic “chef ” în camping dar nu ai toată bucataria la dispoziție. În general seturile de vase vin cu tot ce este necesar pentru gătirea și servirea mesei, pentru una sau mai multe persoane: oală, tigaie cu capac, farfurie, ceașcă și tacâmuri. Toate acestea se împachetează compact, una în alta pentru a ocupa un spațiu cât mai mic.

Le poți alege pe cele cu înveliș non-aderent care te vor ajuta și la partea de curățare. Iar dacă greutatea rucsacului trebuie ținută strict sub control atunci seturile de vase din titan se vor încadra perfect. Maia Outdoor îți recomandă seturile de vase de la Vango ce vin cu toate accesoriile necesare și în plus au și husă de transport.

Cu toate aceste accesorii te vei simți mai curajos în a experimenta bucătăria de camping. Îți garantăm că vei avea parte de mese copioase și mult mai delicioase decât mâncarea la conservă. Pentru toate articolele dar și eventuale rețete numai bune de gătit outdoor te așteptăm la Maia Outdoor.

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro

Lasă un Comentariu