Cum să îți alegi șosetele tehnice

0
1285

Află cât de importante sunt șosetele tehnice și cum trebuie să le alegi.

Sosete de munte

Te-ai gândit vreodată că un articol atât de mic, așa cum sunt șosetele, pot face diferența într-o tură pe munte? Maia Outdoor îți recomandă să îți alegi mereu echipamentul potrivit în funcție de activitatea practicată sau sezon și să acorzi atenție și micilor detalii care îți pot aduce extra confort.

Sosetele tehnice Mund

Dacă tocmai ai achiziționat o pereche de bocanci sau intenționezi să îi schimbi pe cei actuali sau ai deja un model pe care te bazezi combină-i cu o pereche de șosete tehnice de sezon pentru plus de căldură și confort în timpul mersului. Iată câteva criterii de care poți ține seama la achiziția unor șosete tehnice:

  • Șosetele tehnice trebuie să aibă cel puțin aceeași înălțime cu bocancul – dacă sunt mai joase pot aluneca în interior și cauza bătături și disconfort în timpul mersului.
  • Șosetele din gama de trekking sau hiking vin cu întărituri în zonele de presiune ale bocancului și chiar talpă dublată pentru protecție suplimentară a piciorului. O șosetă subțire într-un bocanc tehnic îți poate cauza bășici și chiar răni. De aceea modelele tehnice, deși pot părea mai groase, sunt special proiectate pentru a umple spațiul din interior, crea o bariera termica și proteja piciorul.
  • Mai puține cusături mai mult confort – șosetele tehnice sunt gândite pentru a oferi maximul de confort în interiorul bocancului de aceea cusăturile sunt acoperite de obicei. Poți alege și modele seamless, fără nici o cusătură.
Sosete tehnice cu fibre speciale
Șosete tehnice cu fibre speciale pentru izolație termică
  • Fibre speciale pentru controlul umidității și reglarea temperaturiilâna merino și fibra Coolmax sunt primele opțiuni pentru confortul în șosetele de munte. Acestea două au capacitatea de a absorbi umiditatea și regla temperatura, chiar și dacă sunt umede.
  • Pe lângă proprietățile de mai sus șosetele tehnice au înglobate tehnologii și alte fibre speciale gata să îți ofere protecție suplimentară în funcție de intensitatea activității sau de temperatură. Cordura, Outlast, X-static, Cupron, DryTex sau Primaloft conferă rezistență sporită șosetelor, izolație termică superioară sau control mai bun al mirosurilor.

Un sfat util: oricât de plăcut și reconfortant ar suna “100% bumbac” îți recomandăm să eviți acest procent pe munte. Șosetele de bumbac absorb bine umezeala de pe piele dar rămân ude mult timp. De aceea poți opta pentru modele în combinație de fibre cu un procent mai mic de bumbac sau chiar deloc.

Maia Outdoor recomanda sosetele tehnice Mund
Maia Outdoor recomanda sosetele tehnice Mund

Vino la Maia Outdoor sau intră online să vezi ce modele ți-am pregătit pentru aceasta toamnă și nu uita să pui întotdeauna în rucsac o pereche în plus.

Maia Outdoor

Lasă un Comentariu