Cat te tin o pereche de parazapezi Milo?

1
970

Ca sa raspund direct la intrebarea din titlu, perechea mea de parazapezi Milo tine de vreo 4 ani…and counting.

Am ales sa va povestesc astazi despre cel mai bine cotat model de parazapezi de la Milo, Milo Creek. Este si modelul pe care eu il iau pe munte din 2012 incoace, iarna si vara, care rezista fara probleme in ciuda mersului meu impiedicat :). Nu am menajat aceste parazapezi, am trecut cu incredere prin zapada, noroi, crengi…si acolo unde situatia a impus-o. am sarit si peste obstacole.

Review parazapezi Milo
Prin zapada cu parazapezi Milo Creek

Foarte incantata de modelul primit cadou insa m-am gandit ca nu vor rezista mult din cauza modului de prindere sub bocanc. Milo Creek au o banda din hypalon care asigura fixarea de bocanc si, asemeni multora, mi-am zis ca de la a doua-treia tura se vor rupe. Sa va spun ca le-am testat pe orice tip de teren – de la cararile noastre din Ceahlau, la grohotisul din Piatra Craiului pana la cel mai consistent strat de zapada traversat, in Giumalau. Ba mai mult parazapezile mele au plecat in Italia, fara mine (ca imprumut) unde au facut masivul Gran Sasso, un masiv calcaros cu roci extrem de ascutite. Si acum arata la fel acea banda.

Hypalonul este un material textil acoperit cu PVC, foarte rezistent la abraziune si, in plus, nu se întăreşte la frig. Asadar nu va feriti de parazapezile cu banda, sunt la fel de rezistente ca si cele cu cablu metalic.

Revenind la parazapezi, modelul Creek are pe langa inchiderea in fata, care este foarte practica si va spun imediat si de ce, si un reglaj cu chinga in partea superioara. Foarte bucuroasa de reglaj, pentru ca sunt posesoarea unor picioare foarte subtiri (cam ca de barza asa) si am putut sa gasesc un model care sa il pot fixa pe picior. Ce-i drept sunt stranse la maxim in cazul meu, dar nu aluneca de pe picior.

Despre inchiderea parazapezilor, le recomand pe cele cu inchidere in fata, sunt mai stabile indiferent de model. Cele cu inchidere in spate au tendinta de a se tensiona si deschide in momentul pasirii – si e chiar enervant sa te opresti periodic sa le tot inchizi. In plus iti poti incheia sireturile desfacute mult mai rapid.

Parazapezi Milo Creek Despre materialul acestor parazapezi Milo va spun ca rezista cu stoicism in fata tuturor balariilor, a crengilor. Ale mele au deja unele “cicatrici” pentru ca sarma ghimpata poate fi totusi prea mult. Nu va imaginati ca am mers cu ele taras ca la razboi, dar cu totii stim dealurile noastre mioritice incarcate de garduri cu sarma. Si inca ceva, materialul chiar respira. Nu am avut probleme “mari” cu condensul la interior.

Desi denumirea de parazapezi te duce cu gandul la troiene de zapada prin care razbati cu greu, eu le folosesc cu increderea in orice sezon. Este placut sa ajungi acasa dupa o tura ploioasa si sa vezi ca pantalonii tai nu sunt plini de noroi, ci doar parazapezile care sunt mai usor de spalat. Referitor la spalat, Milo Creek nu au nevoie de o atentie speciala, le poti clati foarte usor cu apa calduta si lasa la uscat pana la tura urmatoare. Nu ezita sa le porti si vara, mai ales in zonele unde poti intalni serpi. Singura data cand am renuntat la ele am calcat pe langa o vipera si de atunci nu imi lipsesc.

Un sfat util: pentru a re bucura de ele cat mai mult timp, curata-le dupa turele mai “noroioase” si nu uita de ele in rucsac.

Recomandarea noastra: mergi la sigur cu acest model Milo Creek. Sunt accesibile, realizate dintr-un material de calitate si foarte rezistente. Pe testate!

Nu uita ca le poti gasi si la Maia Outdoor

 

1 COMENTARIU

Lasă un Comentariu