Bagaj de camping

0
556

Vrei să ai parte de aventura vieţii tale şi să dai o notă de adrenalină vacanţei? Hai să descoperim împreună ce inseamnă să mergi in natură cu cortul. Încep prin a spune că pregătirea este esențială pentru orice ieşire în aer liber, fie la munte, fie că alegi marea.

Ce luam cu noi?

Lista va diferi în funcție de tipul de camping și activitățile planificate, locurile pe care urmează sa le vizitezi , de perioada din an si de durata călatoriei . Adaugă sau elimină elemente pentru a se potrivi nevoilor tale.

  • cortul (evident);

  • sac de dormit şi saltea;

  • rucsacul care trebuie să fie rezistent şi impermeabil. Dacă pleci la munte este ştiut faptul că vremea poate fi foarte capricioasă.

  • lanternă, eventual chiar o frontală;

  • o butelie pe gaz, daca nu vrei sa iei masa la restaurant;

  • minimum de veselă, cea tip camping este uşoară şi mai practică şi în plus nu se sparge;

  • aparat de fotografiat, desigur. Că tot veni vorba de el ai grijă să iei acumulatorii şi cardurile;

  • trusa de prim-ajutor;

  • daca pleci cu maşina, poţi să iţi iei mult mai multe lucruri 🙂

  • bani de cheltuială.

Daca vorbim de hainele pe care e bine să le ai la tine în primul rand, ţine cont de vreme. Chiar dacă timpul se anunţă frumos, ia totuşi la tine nişte haine impermeabile.  E cunoscut deja că principiul de a te îmbrăca la munte este strat peste strat (stratul interior, stratul intermediar şi stratul exterior) ca să poţi renunţa progresiv la câte unul. Bine e să te rezumi la a lua hainele uzuale: tricou, polar şi geaca. Stratul exterior/ geaca este cel care are contact cu exteriorul. Din acest motiv trebuie să fie impermeabil, dar în acelaşi timp, trebuie să aibă şi capacitatea de a elimina umezeala din interior. Acest echilibru sensibil poate fi obţinut doar de fibrele sintetice, iar cel mai popular material este numit Gore-Tex.

Încălţările trebuie să fie de asemenea adecvate: nu prea grele, să iţi susţină gleznele şi să aibă o talpă nealunecoasă. Bocanci de trei sezoane cu glezna protejată devin obligatorii pentru teren accidentat.

Ia mai multe perechi de şosete cu tine, manusi si pantaloni scurţi.

Uneori poate fi distractiv să pleci cu prietenii pe nepusă masa într-o excursie de o zi sau două, fără prea multe pregătiri. Însă daca vrei să petreci mai mult timp la cort, e mai indicat să ai totul pus la punct.

Dacă ai orice altă recomandare legată de modul în care trebuie să iţi pregăteşti bagajul de camping, te rog îl împărtăşeşti cu noi şi să îmi laşi un comentariu mai jos pentru ca şi alţi cititori să o ştie.

Stăm de vorbă şi pe pagina de Facebook si punem  lucrurile preferate pe Pinterest .Nu uita să mă urmăreşti în aceste reţele sociale!

Surse foto:www.pinterest.com

Articolul precedentEfect de racorire Maiaoutdoor.ro
Articolul următorIonut Utu & Scarpa Mojito
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu