7 provocări outdoor pentru 2016

0
314

A început deja noul an şi începi să-ţi faci deja planuri? Echipa Maia Outoor are pentru tine 7 Provocari Outdoor !

maiaoutdoor.ro

Nu este niciodată rau să ai planuri, dar daca planurile tale se transformă în provocari, ai deja un motiv în plus să le materializezi. Aşa că trebuie să faci tot posibilul ca în 2016 să fii mai activ, să vezi mai multe locuri, să te relaxezi mai mult şi poate chiar să câştigi un premiu pentru toate acestea.

1. Începem cu prima provocare de sezon, alpinismul şi nu oricare, alpinismul pe o cascada îngheţată. Nu trebuie decât să cauţi o cascada îngheţata, ceva prieteni cu experienţă, echipamentul special necesar (ham, coarda, piolet de căţărat, coltari şi o cască de alpinism) şi ceva voinţă pentru a îndura temperaturile ceva mai scăzute. Şi ca să-ţi faci o idee despre ce satisfacţii poate să nască o asemenea aventură priveşte albumul de mai jos, realizat în Cheile Bicajelului din Parcul Natural Cheile Bicazului Hăşmas, Jud. Neamt.

This slideshow requires JavaScript.

1. A doua provocare este să petreci cu famila un weekend la munte. Încarci în maşina/tren căţel, copil, soţ/soţie şi echipamentul minim necesar pentru a petrece o zi în natură. O să-ţi aduci sigur aminte de momentele din copilărie în care te-ai îndragostit de mişcare şi aer liber şi vei putea inspira pasiunea asta copiilor tăi. Şi să ştii ca nu ai nevoie de foarte mult echipament, o pelerină de ploaie şi ghete pentru tot grupul, sunt suficiente dacă alegi să petreci o zi pe un traseu uşor outdoor.

3. Nu uita să petreci cel puţin o zi la cort în 2016, asta pentru că te va ajuta să realizezi cât de frumos e sa dormi în mijlocul naturii şi să te trezeşti dimineaţa în preajma unui peisaj deosebit. Şi să ştii că nici nu costă foarte mult, iar Carpaţii noştri sunt plini de locuri extraordinare unde sa-ţi pui cortul.

4. Relaxarea în mijlocul naturii e mereu o provocare care merită, mai ales că pentru a ajunge în locurile cu adevarat relaxante trebuie să parcugi un traseu ceva mai greu şi lung. Cu cât vei merge mai departe de zgomotul civilizaţiei cu atât te vei bucura mai mult de acele momente de relaxare totala.

5. Şi dacă tot te-ai relaxat următoarea provocare e să participi la un maraton. Astfel ai ocazia sa cunoşti oameni deosebiţi şi dacă o să pleci pregătit poate o să şi câştigi ceva în afara de o experientă grozavă. În România sunt foarte multe evenimente de acest tip, nu ramâne decât să-l alegi tu pe cel care ţi se potriveşte. Noi îţi recomandâm concursul Bate Toaca care se desfăşoară în masivul Ceahlău, pentru info accesează: www.facebook.com/www.batetoaca.ro/

6. Dacă tot ai început anul cu un traseu alpin, poţi încerca şi un traseu de Via-Ferrata pentru a-ţi completa experienţa. E adevărat că România nu excelează la numărul unor asemenea trasee, dar cu puţin efort le poţi găsi în:

Echipamentul nu este complex şi poate fi închiriat în majoritatea locaţiilor (cască de protecție, ham, mănuși şi un kit special de via ferrata). Via ferrata îţi oferă șansa să experimentezi alpinismul la un nivel mai ușor, iar pentru a vedea ce presupune o asemenea provocare urmăriţi video de mai jos:

7. La sfârşit de an dacă ai făcut toate acestea nu îţi rămâne decât să stai cu capul în jos sau să nascoceşti o alta listă plină de provocări interesante pentru tine şi prietenii tăi. Visează şi transformă-ţi visele în provocări pe care să le accepţi.

Vino la Maia Outdoor dacă îţi lipseşte echipamentul şi completează lista de mai sus în 2016.

MaiaOutdoor.ro
MaiaOutdoor.ro
Articolul precedentCum sa alegi un piolet perfect
Articolul următorColţarii, istoric şi utilizări
Pe blogul Maia Outdoor vei găsi informaţii despre echipamente şi accesorii pentru drumeţii montane, camping, alpinism şi escaladă sau ciclism. Şi pentru că încurajăm mişcarea de la cele mai mici vârste, vei găsi informaţii şi sfaturi practice care să iţi uşureze alegerea rolelor pentru copii, a bicicletelor, trotinetelor şi skateboard-urilor. Pentru pasionaţii sporturilor de iarnă informaţiile sunt legate de cu schiuri, snowboarduri, patine şi service pentru echipamentele lor. Maia Outdoor este susţinăt activ a tuturor evenimentelor desfăşurate în aer liber şi nu numai. Ne face plăcere să promovăm sau să organizăm competiţii sportive de orice formă, preferând ca locuri de desfăşurare natura. Suntem alături de cei care aleargă, pedalează, vâslesc sau coboară pârtii de zăpadă, blogul relatand evenimentele locale sau naţionale. De asemenea ne alăturăm cu drag şi pasiune campaniilor de educare prin mişcare şi ne dorim să fim mai activi, mai sănătoşi şi mai buni in tot ceea ce facem.

Lasă un Comentariu