Skateboard

Vrei sa adaugi putina culoare vietii tale? Atunci incearca un nou sport la moda printre tineri, skateboarding-ul, ce se poate practica oriunde. Chiar daca la prima vedere ar parea o joaca pentru copii afla ca skateboarding-ul e un sport mult mai complex, nu exista limite si nu exista reguli, esti liber sa te exprimi asa cum vrei, sa incerci sarituri si trickuri. Nu uita insa ca ai nevoie de un echipament corespunzator si preferabil protectii skateboard.

Din ce este format un skateboard:

- Placa (deck)- structura de obicei din lemn, de forma concava de diverse lungimi si latimi. Placa de skateboard trebuie aleasa in functie de marimea la incaltaminte, inaltimea boarder-ului, nivelul la care te afli si genul de skating pe care il practici. Majoritatea skaterilor folosesc placi cu marimi cuprinse intre 7.5″ si 8″ dar nu e o regula, totul reducandu-se la preferinta persoanala.
- Ax (trucks) - un aspect important in procesul alegerii componentelor il constituie cele 2 axe. Latimea lor trebuie sa fie, de preferat, egala cu latimea placii sau cat mai apropiata.
- Roti (wheels)- impartite dupa marime, gasim roti mici de 51-55mm si roti mari de 56-60mm. Dupa tipul compozitie sunt roti soft si hard. Rotile soft se muleaza usor pe suprafata de rulare, rampe, pe zone alunecoase, gropi. Rotile hard sunt recomanda pentru asfalt fara gropi, in general pentru zona urbana. Cele mari te ajuta foarte mult la viteza.
- Rulmenti (bearings) - principiul care sta la baza alegerii rulmentilor este calitatea.

Nu am gasit produse care sa corespunda selectiei facute