Plăci snowboard

Board-ul sau placa este o componenta de baza, iar daca iti doresti achizitionarea uneia este bine sa acorzi mai multa atentie pentru a face o alegere buna. Exista o serie de criterii pe care, ca incepator, trebuie sa le ai in vedere inainte de achizitia unei placi: lungime, latime, flexibilitate. Pe masura ce avansezi poti adauga si altele: talpa, curbura, canturi, brand sau pret.

In general in activitatile sportive varietatea de produse iti poate ingreuna alegerea. In cazul snowboarding-ului, pentru a-ti achizitiona echipamentul corespunzator trebuie mai intai sa iti fixezi stilul: freeride, freestyle, alpin/carving sau all terain. Odata stabilit fii atent la urmatoarele detalii:

- lungimea placii - influenteaza modul in care vei manevra placa si totodata stabilitatea. Lungimea placii este exprimata in cm iar pentru alegerea ei trebuie sa tii cont de inaltime (aprox 90% din inaltimea ta), greutate.
- latimea placii - este partea cea mai ingusta a placii (portiunea dintre legaturi). Acest parametru este dictat direct de catre marimea piciorului (booti). Cei cu numar mare la boot vor avea nevoie de o placa mai lata si invers. Pentru a alege latimea corecta legăturile trebuie montate şi bocancii trebuie să fie închisi în legături.
- flexibilitatea placii - este cea care influenteaza controlul si virajele pe diferite tipuri de zapada. O placa moale asigura o manevrabilitate mai mare iar una mai dura va sta lipita de zapada.                                                                 

Mai sunt si alte elemente carora le poti acorda importanta: radiusul (arcul lateral) placii ce influenteaza virarea; materialele care pot fi diferite: fibră de sticlă, fibră de carbon, kevlar, oţel iar pentru miezul boardului se foloseste spuma sau lemnul sau alte combinatii.

Nu trebuie sa uiti ca mentenanta este unul din factorii importanti in prelungira duratei de viata si functionarea optima. Ceruirea si ascutirea placii iti asigura starea de bine pe partie.

Nu se pot găsi produse care să coincidă cu selecţia.