Boots snowboard

Fiecare sport vine la pachet cu echipamentul sau. Snowboarding-ul are board-ul ca si componenta de baza si booti ca accesoriu obligatoriu. Bootii sau boots, depinde cum preferi, sunt ghetele speciale pentru snowboard si pot fi, in functie de stilul practicat soft boots (ghete de freestyle/freeride) sau hard boots (clapari de race, foarte rigizi). Cei mai intalniti sunt cei din categoria soft.

Daca ai pornit in cautarea unei perechi de booti atunci acorda atentie catorva elemente. Aceastea te vor ajuta sa faci o alegere potrivita tie si sa te poti bucura intreaga zi pe partie. Alege perechea ta pornind de la:

- confort - booti trebuie sa fixeze bine glezna, sa iti permita miscarea degetelor (nu foarte mult), nu si a calcaiului dar, sa nu stranga prea tare sau sa ingreuneze circulatia. Este bine sa probezi mai multe perechi si sa ai intotdeauna o soseta de ski sau snowboard la tine. Marimile difera de la un producator la altul.
- flexibilitate - de obicei incadrata pe o scara numerica, unde umarul 1 reprezinta boot-ul cel mai moale iar numarul mai mare unul mai rigid. Bootsi mai rigizi ofera un raspuns mai bun al boardului la comenzi iar cei mai moi ofera mai multa libertate de miscare.
- sistem de inchidere - care poate fi clasic (cu siret), sistem BOA (ce foloseste cabluri de otel si un sistem de rotire pentru strangerea acestora) sau Speed Lace (cu sisteme de manere care inchid siretul).
- ciorapul interior - care poate fi scos si permite o uscare rapida sau este fix.

Ai grija ca booti sa fie compatibili cu legaturile ( le poti achizitiona impreuna sau de la acelasi producator). De asemenea este important sa iti ingrijesti booti pentru a te putea bucura de confort la fiecare purtare. Este obligatoriu sa ii usuci dupa fiecare zi pe partie. Daca ciorapul interior se poate scoate atunci ii poti usca rapid, daca nu pune-i langa o sursa de caldura (dar nu la o temperatura foarte mare).

Nu se pot găsi produse care să coincidă cu selecţia.